Brandbergsskolan behöver en ny kurator

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi på Brandbergsskolan söker nu en ny skolkurator till F-9 oss inför läsåret 21/22. Brandbergsskolan är en F-9 skola med drygt 500 elever beläget i ett mångkulturellt område. Skolans ledning består av rektor, tre biträdande rektorer samt en administrativ chef. I elevhälsan ingår förutom rektor och biträdande rektorer även speciallärare, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt skolpsykolog och skolläkare.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i ett elevhälsoteam och vara en del i skolans elevhälsoarbete med ett nära samarbete med övriga professioner inom elevhälsa, ledning och övrig skolpersonal. Du ska utifrån ett psykosocialt perspektiv utveckla skolans elevhälsoarbete, arbeta förebyggande, ha samtal enskilt och i grupp, stödja elever och vårdnadshavare och handleda personal. Du kommer även att ha kontakt och samverka med andra aktörer såsom PRIMA, socialtjänst, polis m.m.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har likvärdig högskoleutbildning. Du behöver tidigare erfarenhet av att arbeta i skola och gärna med en mångkulturell profil då arbetet ställer höga krav på dig som en nyckelperson i elevhälsoarbetet.

Du behöver vara initiativtagande, flexibel och drivande i ditt arbete och uppskatta en arbetsplats där dagarna inte är förutsägbara. Egenskaper som lyhörd och engagerad är självklara såväl som att  möta eleverna utifrån deras egna förutsättningar och skapa goda relationer. Du har en god samarbetsförmåga i möten med elever, kollegor och vårdnadshavare med utgångspunkt i elevens bästa. 

Som skolkurator ingår du även  i en kuratorsgrupp med kommunens övriga kuratorer, där även handledning ingår. Extern handledning erbjuds haka kuratorsgruppen.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 210809

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2020/493

Kontakt: Bobby Sundin
08-606 88 77

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-04-30

Sista ansökningsdag:
2021-05-21

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 maj 2021