Boenhetens uppdrag utökas och vi söker vik socialsekreterare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.  I Haninge kommun har våra medarbetare mer eller mindre kontakt med medborgare i alla åldrar. För att förhindra smittspridning både på arbetsplatsen och i samhället har Haninge kommun fattat beslut om att införa vaccinationskrav på samtliga nyanställningar i Haninge kommun från och med den 1 januari 2022. För tjänster inom social- och äldreförvaltningen gäller beslutet från 8 december 2021. Du behöver därför uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten inför en anställning. I vissa förekommande fall kan undantas ges, t ex av medicinska skäl.

Välkommen att utvecklas med oss

Är du en engagerad socionom med tydligt individ- och helhetsperspektiv, har idéer för framtiden och drivs av utmaningar? Då har du chansen att utvecklas tillsammans med oss på Boenheten och mottagning av nyanlända i Haninge. Vårt team som arbetar med insats genomgångsbostad kommer från 2022 även arbeta med kommunens insats träningslägenhet. Därför behöver vi nu en vikarie fram till 220915 som vill arbeta tillsammans med ett kompetent team med trygga kollegor och som vill göra skillnad för Haninges medborgare.

Vårt arbete har ett självklart fokus på hur individen ska komma ut i en egen mer stadigvarande bostadslösning. I uppdraget samverkar vi mycket med andra enheter i förvaltningen och tätt tillsammans med Lokalförsörjningsenheten som sköter in- och uthyrning av bostäderna. Vi samverkar också med hyresvärdar, inkasso samt budget- och skuldrådgivningen mfl. Arbetet kräver ett ödmjukt förhållningssätt till de olika livssituationer som bostadslösa befinner sig i och en god vana i att motivera till förändring och stor kunskap om bostadsmarknaden och att söka bostad. Du och kollegorna samarbetar också med vräkningsförebyggande teamet. Enheten har även team av medarbetare som har i uppdrag att arbeta med mottagning och bosättning av anvisade nyanlända samt deras försörjning.

På enheten arbetar 19 personer. Vi är 1 enhetschef,  1 gruppledare, 1 vräkningsförebyggande samordnare, 2 assistenter, 4 integrationslotsar och 9 socialsekreterare (varav du kommer vara en av 3 som arbetar med bostadssociala insatser) samt 1 hälsokoordinator.

 

Ditt uppdrag

Du kommer att utreda ansökan om genomgångsbostad samt träningslägenhet, planera inflyttning i lämplig bostad, upprätta genomförandeplan utifrån individens stödbehov, samverka samt följa upp beviljad insats där målet är egen bostad på den öppna bostadsmarknaden.

I arbetsuppgifterna ingår att vägleda klient i att vara bostadssökande och att röja de hinder som finns för att komma ut i egen bostad och uppmärksamma dem som kan behöva andra insatser för att nå målet. 

 

Det här söker vi hos dig

  • Utbildad socionom med minst 4 års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten
  • Goda kunskaper i relevanta lagrum så som SoL, OSL, FL och JB (hyreslagen)
  • Erfarenhet av arbete med Bostadssociala insatser
  • Erfarenhet av arbete med Ekonomiskt bistånd, Missbruk eller Socialpsykiatri är meriterande
  • MI-utbildning och erfarenhet att arbeta med motiverande samtal
  • Körkort

Du har ett självklart helhetsperspektiv på individen och kan hantera myndighetsrollen. Du är flexibel och lösningsorienterad utifrån vad situationen kräver då förändringar ibland sker snabbt. Du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga då tjänsten innebär många kontaktytor.  Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du är strukturerad i ditt arbete och är van att ha verksamhetsfokus. Dokumentation är en självklarhet för dig och du får gärna ha erfarenhet av vårt verksamhetssystem Lifecare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Inför att du börjar hos oss har vi planerat din introduktion och du får en introduktionsplan samt en mentor på enheten. Då uppdraget träningslägenheter är nytt på enheten har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/681

Kontakt: Carina Donselius (enhetschef)
carina.donselius@haninge.seTony Sengul (gruppledare)
tony.sengul@haninge.se

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-12-29

Sista ansökningsdag:
2022-01-19

Senast uppdaterad: 19 januari 2022