Biträdande rektor Vega skola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Är du intresserad av hur framtidens skola möter elevernas behov och samtidigt samhällets utveckling? Funderar du på hur samverkan med andra aktörer och förvaltningar kan utvecklas för att bidra till barn och ungas lärande? Då är det kanske dig vi söker.

Vi menar allvar med att vi ska stärka alla elevers lärande i Haninges kommunala skolor och vi tror på undervisningens kraft för att lyckas med det. Genom kvalitet i undervisning och lärmiljöer, ett tydligt pedagogiskt ledarskap och en förebyggande elevhälsa skapar vi de bästa förutsättningarna för våra elever.

I augusti 2023 öppnar nya Vega skola och aktivitetshus, ett för Haninge kommun unikt projekt mellan två förvaltningar. Byggnaden som i sig är ett av de hetaste och mest bevakade byggprojekten i Stockholm kommer utöver verksamhet för skola, förskola och förskoleklass till årskurs 9, även inrymma idrottshall, allmänt bibliotek, fritidsgård, kulturskola, orkestersal och ett café. Skolans lokaler är rymliga, moderna och kommer innehålla allt som krävs för en högkvalitativ undervisning.

Fullt etablerad rymmer skolan ca. 750 elever i årskurserna f-9, fritidshem samt en grundsärskola. I augusti 2023 kommer förskola, grundsärskola, förskoleklass och årskurs 7 att öppna, för att succesivt öka antalet årskurser för varje år.

 Detta är inte ett vanligt biträdande rektorsuppdrag. Det är ett komplext uppdrag som kräver hög grad av kreativitet och flexibilitet samt erfarenhet av samverkan med andra aktörer och ett tänk utanför skolans ramar.


Ditt uppdrag

Uppdraget som chef innebär generellt att vara en förebild och se helhetsuppdraget - att vi arbetar för våra medborgare-, vara lojal mot verksamhetens mål och fattade politiska beslut, liksom att följa arbetsgivarens riktlinjer, värderingar och policys. Chefsuppdraget innebär även att ha mod att utmana till förändring genom att uppmuntra nya idéer, kreativitet och driva ständiga förbättringar.

Som biträdande rektor kommer du under vårterminen -23 att arbeta med verksamhetsplanering, schemaläggning, lokalplanering för bästa samverkan med övriga aktörer, grundsärskolan samt rekrytering av nya medarbetare. Du ska också ha erfarenhet av nära samverkan med andra kommunala förvaltningar.

Succesivt och i takt med att skolan växer, kommer uppdraget att utvecklas ytterligare med andra arbetsuppgifter.

 Uppdraget innebär sammanfattningsvis:

 personal- och arbetsmiljöansvar.

 tillsammans med rektor ansvara för samverkan och samarbete med olika aktörer.

 ansvar för den pedagogiska verksamheten självständigt och tillsammans med rektor.

 kommunikation av verksamhetens idé och mål till personal, vårdnadshavare och elever.

Driva verksamhetsutvecklingen tillsammans med dina medarbetare och ansvarar för en hög kvalitet på undervisningen.

ha en god ekonomisk medvetenhet kring budgetfrågor.

verka för att Haninge kommuns personalpolitiska program följs.

Det här söker vi hos dig

Kvalifikationer: 

  • Har påbörjat eller slutfört den statliga rektorsutbildningen. 
  • Minst 4 års erfarenhet av skolledarskap i en F-9 skola. 
  • Lärarexamen
  • Du har framgångsrikt arbetat med implementering av den nya läroplanen/kursplanen
  • God kännedom om grundsärskolan
  • Goda vitsord från tidigare arbetsplatser
  • Erfarenhet av samverkan med andra aktörer
  • Kan arbeta obehindrat i schemasystem
  • Ser IKT som en naturlig del av ditt arbete och kan arbeta obehindrat i digitala miljöer

Du ser samverkan med andra aktörer som en bidragande faktor till framgång och du ser hur denna samverkan lyfter verksamheten och förstärker dess varumärke. Du har mycket god förmåga att samarbeta med andra. Du har lätt för att se helheten och att kunna växla mellan de nivåer som du rör dig på, från elevperspektivet till det övergripande förvaltningsperspektivet. Du har lätt för att se hur andras intressen berikar dina.

För att axla chefsuppdraget ser vi att det är viktigt att du tar ansvar och kan prioritera samt att du vågar både fatta beslut och be om hjälp. Du är prestigelös, står för ditt ord och vågar berätta om egna fel och misstag.  Du uppmuntrar, inspirerar och engagerar dina medarbetare genom att arbeta tillsammans med dem mot era gemensamma mål, utveckla samarbetet i gruppen och bygga ett lag. Genom ett situationsanpassat ledarskap lägger du tid på att stötta och coacha dina medarbetare och använder tvåvägskommunikation genom att både lyssna och ställa frågor.
 
För att klara uppdraget som chef hos oss på bästa sätt behöver du vara en empatisk person med god samarbetsförmåga som är duktig på att kommunicera. Vi ser även att du är modig, kreativ och flexibel i ditt ledarskap.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer i ledningsgruppen för grundskolan.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Januari 2023

Löneform: fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/712

Kontakt: Bassem Jerbi
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-09-22

Sista ansökningsdag:
2022-10-06

Senast uppdaterad: 28 september 2022