Biståndshandläggare Haninge Vikariat

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

En av våra duktiga medarbetare kommer att gå på föräldraledighet och vi söker därför dig som vill vara med och utvecklas med oss. Beställarenheten på Social- och Äldreförvaltningen i Haninge kommun består av 18 biståndshandläggare som leds av en enhetschef samt två gruppledare. Biståndshandläggarna är uppdelade i mindre grupper som arbetar utifrån ett geografiskt område. Vårt uppdrag är främst att ge stöd enligt Socialtjänstlagen till Haninge kommuns äldre. Vi ansvarar för utredning och beslut för personer över 65 år. Som biståndshandläggare hos oss kommer du att omges av glada och professionella kollegor, där många har lång erfarenhet av både handläggning och äldreomsorg. Två erfarna gruppledare håller i det dagliga operativa arbetet där du som handläggare kan få ärendehandledning vid behov. Alla våra medarbetare är måna om att ha en rättssäker myndighetsutövning, resursmedvetenhet och en helhetssyn kring den äldre.


Din kompetens
Krav: Du har högskoleutbildning, t ex socionomexamen eller annan likvärdig utbildning på högskolenivå. Du har en god administrativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av handläggning inom funktionshinder och äldreområdet är meriterande.
Vi ser gärna att du arbetar självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du är relationsskapande och har god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet som myndighetsutövare. Du har en problemlösande analysförmåga, du arbetar bra
med komplexa frågor och kan snabbt fatta beslut. Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt,  samt trivs med att samverka med andra professioner, med individen i fokus.

Intervjuer kommer att ske under vecka 31+32. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 juli 2020