Avlösare sökes till barn och ungdomar

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Kontaktverksamheten har ledsagar-, avlösar- och kontaktpersonsuppdrag till barn, ungdomar och vuxna inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) samt till vuxna inom SoL (socialtjänstlagen). 

 

Ditt uppdrag

Som avlösare arbetar du i nära relationer med familjer i deras hem. Du avlastar föräldrar eller anhöriga till ett barn eller ungdom med funktionsvariation så de kan utföra sysslor och aktiviteter på egen hand eller tillsammans med andra familjemedlemmar.

Syftet med insatsen är att föräldrar eller anhöriga ska få tid för den övriga familjen, aktiviteter eller återhämtning.

Du behöver inte ha någon speciell utbildning för att vara avlösare. Däremot krävs det ett stort engagemang, att du tycker om barn och har förmågan att skapa goda relationer med andra människor.

Det här söker vi hos dig

Som person är du empatisk, pålitlig och brinner för att hjälpa andra. Du är ansvarsfull, har lätt för att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt. Då man arbetar i nära relation är det viktigt att du har ett långsiktigt tänk för uppdraget. Du bör även ha tidigare erfarenhet och kunskap inom NPF-diagnoser eller olika typer av funktionsvariationer.

Uppdragen är timbaserade och utgår från insatstagarens behov och beslut från handläggare. Ett uppdrag kan vara från 6-30 timmar i månaden, man kan ha fler uppdrag om så önskas.

Då vi försöker matcha avlösare efter den enskildes/familjens önskemål söker vi personer i alla åldrar, med olika intressen, kulturer och livserfarenheter. Därför är det viktigt att du som söker även skriver med vad du tycker om att göra på fritiden om du tex. tycker om att vara ute i naturen, träna, rida, spela osv.

Ersättning

Att avlösare är en social insats där du får timarvode.

 

Hur går det till?

Skicka in din intresseanmälan via länken. Innan du kan påbörja ett uppdrag gör en kontaktsekreterare en utredning av dig genom intervju, referenstagning och utdrag från polisregistret. Sedan görs en matchning mellan dig och en insatstagare.

Observera att vi endast kontaktar dig om vi har en matchning på en insatstagare.

 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Tim lön

Antal lediga befattningar: 10

Sysselsättningsgrad: 6-30 timmar i månaden

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/15

Kontakt: Nathalie Sjöbeck
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-01-19

Sista ansökningsdag:
2023-03-31

Senast uppdaterad: 31 januari 2023