Avdelningschef Idrott och Friluftsliv

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du leda utvecklingen av Haninge som idrottskommun?

Haninge är en kommun med hög tillväxt och vi är inne i en utvecklingsresa där vi går från förort till stad. En viktig del i den utvecklingen är att erbjuda ett starkt kultur- och fritidsutbud för medborgarna då det stärker vår attraktionskraft som kommun och bidrar till att fler vill leva och bo i Haninge. Med ett nytt framtaget Idrottspolitiskt program står vi nu inför en spännande utveckling av Haninge som idrottskommun där vi ska skapa möjligheter för medborgare att vara aktiva hela livet.

Nu söker vi efter dig som vill leda den nyinrättade avdelningen för idrott och friluftsliv.

Kultur- och fritidsförvaltningen genomför en omorganisation av förvaltningsstrukturen för att utveckla vårt arbete med att berika livet för alla Haningebor. Som ett resultat av det arbetet har vi inrättat avdelningen Idrott och friluftsliv och till den söker vi nu en avdelningschef. Ditt uppdrag blir att leda avdelningens arbete med idrotts- och friluftsfrågor så att rätt förutsättningar skapas för ett rikt, tillgängligt och inkluderande idrotts- och friluftsliv. Din kunskap och ambition har stor betydelse för hur vi utvecklar morgondagens idrotts- och friluftsverksamhet.

Kultur- och fritidsförvaltningen som helhet ansvarar för kultur, kulturskola, bibliotek, öppen fritidsverksamhet, idrotts- och friluftsverksamhet samt föreningsbidrag. Förvaltningens målbild är  att berika livet i Haninge. Vi erbjuder en anställning där du tillsammans med kollegor och medarbetare gemensamt arbetar för att skapa goda förutsättningar för att våra invånare ska få del av kommunens rika utbud av kultur, idrott och natur.

 

Uppdraget

Vi söker dig som vill ha ett spännande och utmanande ledaruppdrag för avdelningen Idrott och Friluftsliv. Du har det yttersta ansvaret för verksamhet, budget, personal och utvecklingsarbete. Du leder avdelningens ledningsgrupp bestående av tre enhetschefer och en verksamhetsstrateg som alla är direktrapporterande till dig. Som chef stödjer och coachar du dina chefer utifrån deras olika ansvarsområden. Det ingår i ditt uppdrag att samordna de olika verksamheterna utifrån ett utvecklingssyfte samt bidra till ett gott samarbete inom förvaltningen i stort.

Som avdelningschef representerar du förvaltningen i flera olika sammanhang till exempel gentemot föreningslivet eller i förvaltnings- och koncernövergripande arbetsgrupper.

Du rapporterar till Förvaltningsdirektören och ingår i dennes ledningsgrupp där ni tillsammans tar ansvar för förvaltningens gemensamma uppdrag. Förvaltningens övriga avdelningar är, Kultur och Bibliotek, Ung fritid, samt Verksamhetsstöd. 

 

Din kompetens
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Att vara chef i Haninge Kommun är att vara chef i en koncern, vilket medför höga krav på samarbetsförmåga, omvärldsbevakning och helhetssyn.

Vår ledningsfilosofi är att vi som ledare ska tillämpa en tillitsbaserad styrning av våra medarbetare och verksamheter. För att lyckas med det behöver du som ledare vara modig och våga vara föredöme genom att gå före, prova nya innovativa idéer där utveckling och ständiga förbättringar i vardagen är ett fokus. Du har flerårig och dokumenterad chefserfarenhet samt erfarenhet av att leda andra chefer. Det är meriterande om du har erfarenhet av kultur- och fritidsområdet med tonvikt på idrott och friluftsliv.

Som person vill vi att du är utvecklingsinriktad och kan driva verksamhetsutveckling från vision till verklighet. Du har förmåga att lyfta blicken och tänka långsiktigt. Du är professionell, strukturerad och har förmåga att bära fattade beslut. Du har lätt att arbeta tillsammans med andra och förmåga att entusiasmera. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt och du trivs med att leda samtal. Du har god självinsikt och kommunicerar rakt och tydligt på ett välformulerat vis.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande och meningsfullt arbete i en förvaltning som befinner sig i ett utvecklingsskede där du är med och driver utvecklingen och får möjlighet att påverka och göra skillnad.                  

Vi sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler endast 20 minuter från T-centralen och med närhet till köpcentrum, restauranger, kulturhus och naturområde med bad, skid- och löpspår. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid/flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete, klämdagar, rökfri arbetstid, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du liksom vi vill bidra till utvecklingen av ett attraktivt kultur- och fritidsutbud i Haninge. 

I denna tjänst samarbetar vi med TNG och alla ansökningar går via dem.

Du söker tjänsten genom att klicka på länken HÄR!

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt ÖK

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/432

Kontakt: Daniel Johansson-Falk
072-8573528

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-05-12

Sista ansökningsdag:
2022-06-12

Senast uppdaterad: 23 maj 2022