Arbetsgivaransvarig inriktning ungdomsjobb

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du göra skillnad för unga personer? Att få dem att nå sina mål gällande arbete och studier? Sporras du av att bidra till kompetensförsörjning och samverkan med näringslivet? Trivs du med ansvar och arbeta i projektform? 

I denna roll är arbetsuppgifterna kopplade till ett specifikt uppdrag som syftar till att fler Haningeungdomar kommer ut på arbetsmarknaden och stödja näringslivets behov av kompetensförsörjning.

Ditt uppdrag

Du är ytterst ansvarig för att skapa jobbspår som riktar sig till Haningeungdomar med målbilden att de når arbete eller studier. Fokus ligger på yrken/branscher som är gångbara för ungdomar som är eller riskerar att bli långtidsarbetslösa.

Du ska ta fram kompetensprofiler och skräddarsy lösningar i en nära dialog med arbetsgivarna. Samarbeten ska byggas upp konceptuellt i syfte att matcha och rusta arbetssökande till behovet. Syftet med uppdraget är att nå effektiv matchning, arbetsgivarna får tillgång till rätt kompetens och önskad volym

Du ansvarar för att ta fram lämpliga kandidater i nära samarbete med enhetens socialkonsulenter och arbetsförmedlingen.

Du har din tillhörighet på arbetsmarknadsenhetens arbetsgivarteam, rapporterar direkt till ledning bestående av Enhetschef och gruppledare.

 

Det här söker vi hos dig

  • Akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga området eller likvärdig dokumenterad kompetens
  • Du har en mycket god kommunikation i tal och skrift. Du är också motiverande och pedagogisk i ditt förhållningssätt.
  • Du är van att skapa kontakter och samarbeta med arbetsgivare.
  • Erfarenhet av att arbeta med arbetsinriktad arbetsrehabilitering, rekrytering eller arbetsledning.
  • Meriterande är att du har metodkunskap inom minst en av metoderna: SE (supported employment/stöd i arbete)/MI (motiverande samtal) eller IPS (individuell placering och stöd)

Som person är du självgående och metodisk samt har vana av att kunna arbeta projektorienterat. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du ser helhet och bidrar till enhetens övergripande uppdrag.

Det här kan vi erbjuda dig

Arbetsgivaransvarig inriktning ungdomsjobb är ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/418

Kontakt: Anette Berggren
08-606 70 00

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-07-07

Sista ansökningsdag:
2021-08-31

Senast uppdaterad: 4 augusti 2021