Arbetsgivaransvarig inriktning social hållbarhet

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Välkommen att utvecklas med oss

Arbetsmarknadscenter är kommunens verksamhet för arbetsmarknadsuppdraget och har sin tillhörighet inom avdelning Arbete och försörjning. Verksamheten består av tre grupper. Samordna, stöd och anpassning samt arbetsgivararbete. Denna tjänst ligger inom gruppen arbetsgivararbete.

Vill du göra skillnad för personer som behöver mycket stöd för att komma ut i egenförsörjning? Stötta dem att nå sina mål gällande arbete och studier? Sporras du av att bidra till kompetensförsörjning och samverkan med näringslivet? Trivs du med ansvar och arbete i projektform? Vill du bidra till att skapa nya jobbspår med fokus på CSR, (Corporate Social Responsibility, företagens sociala ansvar).

I denna roll är arbetsuppgifterna kopplade till ett specifikt uppdrag som syftar till att fler långtidsarbetslösa kommer ut på arbetsmarknaden och samtidigt tillfredsställa näringslivets kompetensförsörjningsbehov.

Ditt uppdrag

Du är ansvarig för att skapa jobbspår som riktar sig till långtidsarbetslösa med målbilden att nå arbete eller studier. Fokus ligger på att skapa samarbeten med företag som har ett socialt ansvarstagande och inom yrken/branscher som är gångbara för målgruppen långtidsarbetslösa.

Du ska ta fram kompetensprofiler och skräddarsy lösningar i en nära dialog med arbetsgivarna. Samarbeten ska byggas upp konceptuellt i syfte att stärka och matcha arbetssökande efter arbetsmarknadens behov. Syftet med uppdraget är att nå effektiv matchning, arbetsgivarna får tillgång till rätt kompetens.

Du ansvarar för att ta fram lämpliga kandidater i nära samarbete med enhetens socialkonsulenter.

Du håller i en gruppinsats varannan vecka som syftar till att stärka målgruppen och ge en djupare förståelse om arbetsmarknaden.

Du kommer dagligen att behöva dokumentera ditt arbete och administrera i våra system, vilket innebär att du har förmågan att skapa struktur och göra prioriteringar i ditt arbete för att trivas i rollen.

Det här söker vi hos dig

  • Akademisk utbildning inom det beteendevetenskapliga området eller likvärdig dokumenterad kompetens
  • Du är van att skapa kontakter och samarbeta med arbetsgivare.
  • Erfarenhet av att arbeta med arbetsinriktad arbetsrehabilitering, rekrytering eller arbetsledning.
  • Du har ett nyfiket utforskande förhållningssätt i allt du gör. Självklart kommunicerar du också tydligt med stor lyhördhet och är välformulerad i skrift.

Meriterande

  • Meriterande är att du har metodkunskap inom minst en av metoderna: SE (supported employment/stöd i arbete)/MI (motiverande samtal) eller IPS (individuell placering och stöd)
  • God kännedom om Arbetsförmedlingens anställningsstöd och jobbspår/arbetsmarknadsutbildningar.
  • B-körkort

Som person är du självgående och metodisk samt har vana av att kunna arbeta projektorienterat. Du har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du ser helhet och bidrar till enhetens övergripande uppdrag.

Det här kan vi erbjuda dig

Arbetsgivaransvarig inriktning social hållbarhet är ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/57

Kontakt: Levent Bozkir
08-6065418

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2023-01-25

Sista ansökningsdag:
2023-02-17

Senast uppdaterad: 27 januari 2023