Anläggningsstrateg

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

På kultur- och fritidsförvaltningen arbetar ca 200 personer. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kultur, kulturskola, bibliotek, öppen fritidsverksamhet, idrotts- och friluftsverksamhet samt föreningsbidrag. Nu söker vi en anläggningsstrateg till förvaltningens nyinrättade avdelning verksamhetsstöd. Inom verksamhetsstöd kommer du att arbeta tillsammans med it-strateg, utredare, verksamhetscontroller och HR-administratör.   

Ditt uppdrag

Som anläggningsstrateg för kultur- och fritidsförvaltningen arbetar du strategiskt med förvaltningens lokalförsörjning på kort och lång sikt.

I uppdraget som anläggningsstrateg ingår:  

  • Ansvara för förvaltningens anläggningsstrategi och lokalresursplan. 
  • Samverka med Tornberget, kommunens fastighetsbolag och kommunstyrelseförvaltningen för att säkerställa förvaltningens lokalförsörjning på kort och lång sikt. 
  • Samverka med regionala nätverk för idrott, kultur och fritid. 
  • Ansvar för att bevaka och analysera omvärlden med fokus på drifts- och anläggningsfrågor.  
  • Leda och utgöra stöd i processer kopplade till förvaltningens bygginvesteringsprojekt.  
  • Företräda förvaltningen i projekteringsmöten.  
  • Stötta avdelnings- och enhetschefer i avtalsskrivande vad gäller hyresavtal och avtal för fastigheter och anläggningar.  
  • Stötta avdelningarna i planering av lokalförändringar.   
  • Bereda tjänsteskrivelser rörande lokal- och anläggningsfrågor där det ingår att representera förvaltningen i arbetsutskott och nämndsammanträden. 
  • Representera förvaltningen i koncernövergripande stadsutvecklings- och verksamhetsområdesprojekt. 

Det här söker vi hos dig

Du har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som person är du strukturerad, drivande och analytisk. Du är en erfaren anläggningsstrateg eller har en liknande bakgrund med god kännedom om såväl idrottsanläggningar som verksamhetslokaler för kultur och fritid. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från kulturmiljöområdet. Du har lång erfarenhet av att ha arbetat med kvalificerade fastighetsutvecklingsfrågor, planering och utveckling av lokalutnyttjande samt strategiska anläggningsfrågor. 

Du har god vana av att leda och koordinera processer och projekt samt att planera och genomföra uppdrag enskilt och i samarbete med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av infrastrukturprojekt eller exploateringsprocesser. Du har erfarenhet av att arbeta i olika digitala verksamhetssystem som t ex. Adobe Acrobat Professional eller Bluebeam och vi ser fördelar om du har vana att arbeta i en GIS-miljö. Du besitter goda kunskaper om relevant lagstiftning inom området, vilket även innefattar lagen om offentlig upphandling. 

Tjänsten kräver en god kommunikativ förmåga samt förmågan att uttrycka sig väl i text. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande för tjänsten.    

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.  

Det här kan vi erbjuda dig

I din roll kommer du att arbeta nära förvaltningens avdelningar, förvaltningsledning och våra två nämnder, kultur- och demokratinämnden samt idrotts- och fritidsnämnden. Din kunskap har stor betydelse för hur vi utvecklar våra verksamhetslokaler och anläggningar. Haninge kommun är inne i en spännande tillväxt och vi är en viktig del i den regionala utvecklingen. Kommunen ligger i startgroparna för att utveckla Torvalla som ett välkomnande och livfullt centrum för fritid-, kultur- och evenemang blandat med bostäder, skolor och handel. Ett utbyggt kulturhus i Handen, ett nytt kultur-och föreningshus i Jordbro samt en simhall och ett kulturhus i Västerhaninge.  

Vi sitter i kommunhuset centralt i Handen. Nära till pendeltåget, Rudans friluftsområde, Haninge kulturhus med bibliotek och konsthall. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du liksom vi vill bidra till en spännande utveckling av kultur- och fritidsutbudet i Haninge.  

 

I denna tjänst samarbetar vi med TNG och alla ansökningar går via dem. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan;

ANSÖK HÄR

Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-03-01

Löneform: Fast lön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2022/875

Kontakt: Hendrik Christiansson
070-9378702

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2022-11-23

Sista ansökningsdag:
2022-12-21

Senast uppdaterad: 23 november 2022