Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

2 st. ateljérista/förskollärare till Södra Handen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

"Vi skapar platserna och platserna skapar oss" Vårt kommungemensamma projekt Vär(l)den av möten pågår och tillsammans med barnen formar vi och formulerar om våra utbildnings miljöer på vår nya Tallen och blivande nya Eken.  Vi vill att barnen är med på riktigt, och kallar vårt utvecklingsarbete just nu för "process Barnens röster"

Låter det intressant?

Har du ett genuint intresse av att arbeta i  en förskoleverksamhet som präglas av demokrati och solidaritet och där vi nyfiket sätter oss i relation till Reggio Emilias pedagogiska filosofi? Då är du välkommen till oss!

Vi söker 2 ateljérista/förskollärare, som har en tillhörighet i barngrupp, men också har en del av sitt uppdrag som ateljérista för växtkraft och inspiration för ateljékulturen och barnens rätt till många olika uttryckssätt.  

Vi söker dig som är vill arbeta strukturerat, strategiskt och långsiktigt med att forma en utvecklande och lärande förskoleverksamhet. Du har både förmåga och mod att utmanas och utmana dina kollegor i arbetet med barnen.  Du bidrar till identitetsskapandet av våra nya förskolor och inspirerar vidare i utformandet av våra pedagogiska miljöer. 

Ditt uppdrag

Du och planerar, genomför, följer upp och analyserar utbildningen både enskilt och tillsammans med ditt team. Som förskollärare leder du ditt team så att ni hittar bra undervisningsmetoder där lek och kreativitet får stort utrymme både inne och ute. I våra ateljéer skapar du möjligheter till barnens upptäckande, utforskande, experimenterande och skapande, och gör både dem och dina kollegor förtrogna med bild och formspråk, olika tekniker och material. Du använder pedagogisk dokumentation som reflektionsunderlag och synliggör verksamheten med hjälp av den. Du kommunicerar med barnens vårdnadshavare och uppdaterar barnens lär- loggar kontinuerligt på UNIKUM -plattformen. Du både deltar i och leder en del av våra pedagogiska forum och nätverk

Du värdesätter möten mellan olika språk, kulturer och människor samt ser familjerna som en viktig resurs i det dagliga arbetet.

Dina kvalifikationer

  • Utbildad förskollärare och ateljérista
  • Väl förtrogen intentionerna i förskolans läroplan och Reggio Emilias pedagogiska filosofi
  • Grundläggande IT  kunskaper
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Din kompetens

Du har god samarbetsförmåga, är nyfiken och kreativ för att utveckla lärandet med barn och kollegor.

Vi erbjuder dig

Möjlighet till fortbildning genom i samarbete med Reggio Emilia Institutet

Ingå i pedagogiska nätverk

Samarbete med Haninges Barnateljéer och KreMiMa - Haninge förskolors hållbarhetscenter samt mycket annat som vi innovativt håller på att ta fram

Friskvårds bidrag och semesterväxling

Arbetskläder 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 24 oktober 2020

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Löneform: Individuell lön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2020/423

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2020-09-30

Sista ansökningsdag:
2020-10-30