Elevassistent gymnasiesärskolan 50%

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Smiley face

Beskrivning

Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns gymnasiala introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett team där det är viktigt med samarbete och flexibilitet, samtidigt behöver du vara självständig och ta egna initiativ. Du kommer följa en elev i samtliga ämnesområden under en skoldag. 

Vi ser det därför som en merit om du har erfarenhet av att arbeta på särskola eller liknande verksamheter. I vår verksamhet finns elever på olika utvecklingsnivåer och inom tre olika program. Vi har de två nationella programmen Administration, handel och varuhantering, Hotell, restaurang och bageri samt Individuella programmet. Du kommer främst att arbeta på individuella programmet  Som elevassistent arbetar du tillsammans med lärare och assistenter för att möta eleven på bästa sätt, utefter elevens unika förutsättningar. Fokus är elevens utveckling och välmående i verksamheten.

Du måste vara självgående och ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för elevernas behov och har förmågan att skapa förtroendefulla relationer.

Tjänsten är på 50%, där du arbetar med eleverna då de är i skolan 09.00-14.00. Eleverna har omfattande stöd och omvårdnadsbehov.

Kvalifikationer


Vi ser det som ett krav att  du har erfarenhet av att arbeta med elever som har olika förutsättningar. I vår verksamhet finns behov av medicinsk kunskap, kunskap om utåtagerande samt pedagogisk kompetens. Du kommer i ditt dagliga arbete att kunna möta dessa behov.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet samt att du har erfarenhet av tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-10-11

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 50%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2021/577

Kontakt: Lars Madsén
070-648 15 48Charlotte Stolt
08-606 53 82

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-606 70 00

Publicerat: 2021-10-05

Sista ansökningsdag:
2021-11-05

Senast uppdaterad: 18 oktober 2021