Program tisdag 15 februari

Här kan du ta del av Företagardagarnas program för tisdag den 15 februari och läsa mer om dagens aktiviteter.

Välkommen till digital företagarfrukost

När: tisdag 15 februari
Tid: klockan 08:00- 10.45 
Plats: Digitalt 

Mötet sänds via Zoom Webinar vilket innebär att du som deltagare inte kommer att synas i bild eller med ljud. Du behöver inte ladda ner eller installera Zoom för att delta i ett möte, det kan du göra direkt i webbläsaren genom länken: https://us06web.zoom.us/j/88337534510  

Länken är inte personlig och kan spridas i din organisation. 

Vi värmer upp med försnack från 07:50 och då går det bra att logga in på mötet för att se att all teknik fungerar, 08:00 startar sändningen.  

Om mötet:
Företagardagarna 2022 inleds med ett digitalt frukostmöte där vi lyfter lokala företagare, diskuterar framtidens Haninge och lyssnar till inspirerande talare. 

Frukostmötet gästas av några av Sveriges just nu mest intressanta tillväxtföretag, Cake i Albyberg, som producerar el-motorcyklar. Monteringen sker i Albyberg för hela den Europeiska marknaden. Under mötet kommer vi att få inblick i deras resa, utvecklingsplaner och varför företaget valde Haninge. Mötet gästas även av Olofsson Bil som är ett av kommunens största bolag samt Gålö havsbad vilket är en av landets störsa campingar. 

Inspirationsföreläsning med Rickard Lyko, VD Lyko.se

Inget frukostmöte utan inspirerande talare! Lyko.se är ett av landets idag största e-handelsbolag och vi är stolta att presentera Rikard Lyko,  VD Lyko.se, som vår inspirationsföreläsare. Rickard kommer till oss och berättar om vad det är som gjort att företaget har lyckats. Lyko.se är ett familjeföretag som startade som en hårfrisörsalong och idag är företaget ett av landets mest välkända e-handelsbolag. Rickard kommer ge sin bild av tillväxtresan, framgångsfaktorer och hur han ser på framtiden.  

Här kan du läsa mer om Lyko.se. 

Vem blir årets företagare? 

Under frukosten kommer vi dela ut priser till lokala företagare som under 2021 utmärks sig lite extra. Priserna delas ut för att uppmärksamma lokala företagare, deras verksamheter som kan vara förebilder och ge inspiration för många andra. Pris delas ut till årets företagare, årets eldsjäl, årets nyföretagare och årets UF företag. Läs mer om vinnarna 2021 nedan.

 

 

 

VINNARE 2022

Årets företagare i Haninge 2022

Båtskroten Sverige AB

Josefin Arrhénborg och Maria Rindstam

Motivering
Bolagets grundare och ägare är två oerhört skickliga entreprenörer som startade företaget för att de själva behövde denna tjänst och insåg att det inte fanns någon möjlighet till det.

Att starta Sveriges första bolag i denna bransch för att kunna ta hand om uttjänta ting runt om i hela Sverige är ett tydligt ett exempel på innovation och kreativitet.

Att starta detta företag är också ett tydligt exempel på att ta ansvar för vår miljö och ett ansvarstagande ledarskap in i framtiden. Deras arbete för att få till ett rikstäckande nätverk med många samarbetspartners såsom kommuner, myndigheter och försäkringsbolag för att kunna ta hänsyn till vår känsliga natur är fantastisk.

Priset delas ut i samarbete med Företagarna.

Årets eldsjäl i Haninge 2022

Haninge FFS AB (Burger King Port 73)

Dashti Yahia

Motivering
Årets vinnare har en unik förmåga att se varje människa för den man är, detta i kombination med att företaget växer. Med tydliga spelregler, rätt anpassning och inkludering lyckas man bygga en arbetsplatskultur som får individer att utvecklas, känna tillhörighet samt skapa en team-känsla.

Priset delas ut av Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun

Årets nyföretagare i Haninge 2022

Mig Group AB

Ieva Grinvalde och Marika Jönsson

Motivering
Genom fin vänskap och hårt arbete har Ieva och Marika förverkligat sin dröm om en egen restaurang. Med en stor portion kärlek och en nypa lyckliga omständigheter har de skapat en fin mötesplats för sitt älskade Tungelsta. Gröna Huset bjuder inte bara sina gäster på en mysig atmosfär utan också på god mat och dryck. Med bred kompetens och ett professionellt förhållande till både sin verksamhet och sina kunder kommer de att lyckas i sitt företagande.

Priset delas ut i samarbete med Nyföretagarcentrum Haninge-Nynäshamn

Årets UF företag i Haninge 2022

Global Games UF

Alice Svensson, Weronica Podlecka, Jannina Qvarfordt, Wiktor Bengstelius och Kelly Brofelt (Fredrika Bremergymnasiet)

Motivering
Årets UF företag har visat på stor kreativitet och initiativförmåga i utvecklingen av sitt företag. Med en tydlig och genomarbetat affärsplan visar dessa företagare att det på kort tid går att gå från idé till färdig produkt. Affärsidén är i dag ekonomiskt hållbar, skalbar och juryn ser stor potential i möjligheten att utveckla företagets produkt och tjänsteerbjudande.

Årets UF-företagare delas ut i samarbete med SEB och UF-Stockholm.

 

Frågor om Företagardagarna?

Kontakta Näringslivsenheten
Telefon växel: 08-606 70 00
naringsliv@haninge.se

 

Senast uppdaterad: 11 februari 2022