Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vinnare på Företagardagarna 2023

Företagardagarna avslutades med prisutdelning och fyra priser delades ut till lokala företag i Haninge. Stort grattis till 2023 års vinnare!

Årets företagare i Haninge 2023

Foderboden på Södertörn AB,
Gunnar och Johanna Netz

Motivering

“Årets vinnare är ett familjeföretag som sedan starten visat på en fin tillväxt. Företaget leds av två lokala entreprenörer som inte bara brinner för sitt eget företagande utan också för kommunens utveckling och företagsklimat. Verksamheten bidrar stort till kommunens fyrbenta invånares välbefinnande, och med ett stort hjärta och engagemang har de på ett förtjänstfullt sätt stöttat fyrbenta vänner på flykt.”  

Årets Företagare delas ut av organisationen Företagarna i samarbete med Haninge kommun.  

Årets eldsjäl i Haninge 2023

Sushi Byam Express AB,
Homayoun Fallah och Byambakhishig Batmunkh  

Motivering

"Årets vinnare har sedan första kontakten med arbetsmarknadscenter visat sig bära på en humanistisk grundsyn utan dess like. Genom att vara lösningsorienterad och serviceinriktad lyckas arbetsgivaren skapa unika möjligheter för varje individ att utvecklas och komma ut i arbetslivet. Trots utmaningar med pandemin har en generös humanism alltid stått i centrum.” 

Priset Årets eldsjäl delas ut till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Haningebor eller på annat sätt varit en inspiration genom sitt arbete i kommunen.  
Kriterierna för att ha möjlighet att bli Årets eldsjäl är att företaget kontinuerligt jobbar med social hållbarhet till förmån för Haningebor. Samarbetet kan ske genom att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande inom kommunens gränser.  

Priset delas ut av Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun.

Årets nyföretagare i Haninge 2023

Tille Bygg AB,
Philip Kuehn Krylborn och Tim Kindingstad Spaak 

Motivering

"Årets Nyföretagare har förverkligat sina drömmar genom att starta och driva sitt eget företag inom byggbranschen. Ett företag som vänder sig till både privatpersoner och företag. På ett förträffligt sätt har de skapat ett hållbart företag som redan genererat många kunder. Med hög kompetens och ett professionellt förhållningssätt till både verksamheten och sina kunder kommer de lyckas i sitt företagande samt vara goda förebilder för kommande entreprenörer.” 

Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Haninge-Nynäshamn i samarbete med Haninge kommun.  

Årets UF-företag i Haninge 2023

Kall UF,
Axel Spännare, Kevin Blennestrand, Leo Palmert och Ludvig Lundvall
Fredrika Bremergymnasiet

Motivering

”Med en tydlig affärsplan har bolaget redan förvandlat sin idé till en konkret verksamhet. Via sin presentation har de visat att de är pålästa och kompetenta inom sitt område och att man är kapabel att driva sin verksamhet med lönsamhet. Bolaget har redan visat att deras affärsidé fungerar i verkligheten och att det finns en potential att utveckla och bli större.” 

Kall UF som består av fyra elever på Fredrika Bremergymnasiet har tagit fram en funktionsdryck med smak av havtorn och honung. Årets UF-företagare delas ut av Haninge kommun i samarbete med SEB och UF-Stockholm.

Senast uppdaterad: 19 februari 2023