Årets pristagare 2019

Prisutdelning skedde i samband med Näringslivets dag i februari 2019. Stort grattis till alla vinnare!

Årets företagare 

Turbinen fastigheter AB 

- Familjen Engström 

aretsforetagare_turbinen2019.jpg

Juryns motivering:

Turbinen är ett familjeägt Haningebaserat fastighetsföretag som byggt, ägt och förvaltat fastigheter ända sedan början av 1980-talet. Företagarna har i stort sett sedan start, varit verksamma i Haninge kommun, sett till att Haningebor har fått kostnadseffektiva boenden och har tillfört kommunen många arbetstillfällen. Familjen har, som Företagare, varit en förebild i såväl utvecklingen av samhället som deltagit i lokalsamhällets fortlevnad. De har genom åren byggt förskolor, skolor, hyresrättslägenheter, bostadsrättslägenheter, radhus, villor och flerbostadshus samt Vård och äldreboenden. Företaget har uppvisat god lönsamhet och visat sig vara långsiktigt stabilt.
Entreprenörskapet ligger verkligen i familjen. Grundarna Mikael och Kajsa har själva vuxit upp i familjer med egna företag, något som sedan överförts till barnen Trotte och Hampus som nu har ledande roller i dagens Turbinen.

 

Årets eldsjäl 

Allt inom Smide & Rostfritt

- Johan och Ulla Ledin

Årets_Eldsjal_2019_Johan_lundin.jpg

Juryns motivering:

Vinnaren har under flera år samarbetat med arbetsmarknadsenheten och Ungdomsteamet, genom att erbjuda studiebesök och praktik som lett till anställningar för kommunens arbetssökanden.
Företaget har genom ett positivt, strukturerat och genomtänkt arbetssätt – gett målgruppen chansen att lära sig ett yrke som kräver tålamod, säkerhet och noggrannhet.

 

Årets nyföretagare

Caradonna Trädgårdsdesign

- Helena Gustafsson

Årets nyföretagare Helena Gustavsson.jpg

Juryns motivering

Årets Nyföretagare har förverkligat sin dröm att
starta och driva sitt eget företag inom trädgårdsdesign.
Företaget Caradonna Trädgårdsdesign gör det möjligt för både privatpersoner och företag att skapa en unikt utformad trädgård med fokus på att vara både lättskött och vacker.
Med hållbara lokala produkter skapas en utomhusmiljö
som andas harmoni och skönhet.
På ett förträffligt sätt har hon skapat ett hållbart företag som kommer att generera många kunder framöver.
Hon har siktet inställt på att inom fem år vara en framgångsrik företagare, gärna tillsammans med andra och hon kommer då också att vara
en god förebild för nya företagare.
Med hög kompetens, ett professionellt förhållande till sin verksamhet och sina kunder kommer hon att lyckas i sitt företagande.

 

Årets unga företagare 

UCME UF

Från Riksäpplets gymnasium - Kajsa Jonasson, Emily Lamb, Hannah Boularbah och Linn Westringer.

uf2019.JPG

Juryns motivering

Årets unga företagare har på ett kreativt sätt utvecklat en befintlig produkt för att passa det skandinaviska vädret. Företaget har med sin produkt hittat lösningar på flera olika behov och kombinerat dessa på ett estetiskt tilltalande sätt.

Juryn ser stor potential för detta för detta UF företag och möjligheterna med deras produkt.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 februari 2020