Årets Företagare 2016

Under kvällens gala på Näringslivets dag presenteras vem eller vilka som får utmärkelsen Årets Företagare. Här presenterar vi vinnarna för de olika kategorierna från Näringslivets dag 2016.

Årets Eldsjäl: ICA MAXI Stormarknad Haninge

Prisutdelare: Haninge kommun

Juryns motivering

"Företaget har på ett konkret och genomarbetat sätt öppnat upp för samhällets olika målgrupper för inträde på arbetsmarknaden. Man har också visat att social hållbarhet är en del av ett vinnande affärskoncept, vilket kännetecknar ett modernt sätt att driva företag idag."

Foto: Fredrik Hjerling


Årets Nyföretagare: Apponwall AB, Paulina Kolm

Prisutdelare: Nyföretagarcentrum

Juryns motivering

"Med kraft, och på ett imponerade sätt, har de utvecklat en vardagsnära och praktisk produkt till en uppgraderad och uppdaterad version utifrån den utveckling som hela tiden pågår och insikten om vad som behövs i våra hem.

De inser vikten av att synas i olika sammanhang och att samarbeta med andra företag för att nå framgång. De ägnar sin lediga tid åt att demonstrera sin utvecklade version av denna gamla uppfinning och har nu fått minst en kund inom en stor kedja i landet. De innehar sen stor entusiasm, glädje och professionalitet och är ett gott föredöme som nyblivna företagare."

Foto: Fredrik Hjerling


Årets Företagare: Carmi verkstad AB, Hannu Jussila & Heikki Jussila

Juryns motivering

"Aktiebolaget Carmi Verkstad har funnits inom Haninge under ett många år och bolaget har anor från 1940-talet. Har på en säregen marknad skapat sig ett nationellt, såväl som, internationellt namn och har producerat flera 1 000 specialanpassade bärningsfordon. Dessa har levererats till ett 40-tal länder däribland; USA, Indien, Malaysia, England, Thailand och Kenya. Carmi ägs och drivs av bröderna Heikki och Hannu och de har bidragit till att sätta Haninge på kartan med sina kundanpassade, driftsäkra och robusta bärningsfordon."

Foto: Fredrik Hjerling


 Årets UF-företag: Surprising Pot

Foto: Fredrik Hjerling

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 1 mars 2018