Verksamhetschef Biblioteket i Handen

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Verksamhetschef till Biblioteket i Handen

I Haninge kommun finns fyra folkbibliotek och en bokbuss. Det största biblioteket finns i Haninge kulturhus som är centralt beläget i Handen. Kulturhuset är en viktig mötesplats för samverkan, kultur och livslångt lärande. Nu pågår ett arbete med utveckling av kulturhuset för att skapa ytterligare plats för kultur- och biblioteksverksamhet och för att möta framtida behov i vår expansiva kommun.

Biblioteket är en plats där mötet mellan människor och mötet med information, kunskap, litteratur och läslust står i centrum. Ambitionen är att göra skillnad i Haningebornas vardag. Biblioteket i Handen arbetar för att vara öppet och inkluderande med fokus på mångfald och tillgänglighet. Som en del av detta arbete har vi blivit HBTQ-certifierade.

Arbetsuppgifter

Biblioteket i Handen är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen vars uppdrag är att berika livet för dem som bor i Haninge. Vi har en områdesindelad matrisorganisation som gör att du samverkar med bibliotekskollegor och med chefer från kultur, idrott och fritidsgård. Du ingår i områdets ledningsgrupp och rapporterar till områdeschef. Som verksamhetschef har du verksamhets-, personal- och budgetansvar. Du ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling av verksamheten i Biblioteket i Handen och av bokbussen tillsammans med medarbetare och samordnare. Du deltar aktivt i det strategiska arbetet med att utveckla kulturhuset som helhet och Haninges biblioteksverksamhet.

Kvalifikationer

Du har en högskoleexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig och relevant. Du är en erfaren chef med goda ledaregenskaper som möjliggör ett gott arbetsklimat. Du är inspirerande och lyhörd med en god förmåga att leda komplexa processer. Du har ett utvecklingsfokuserat arbetssätt där du skapar samverkan med interna och externa aktörer. Med ett genuint engagemang och intresse för biblioteksfrågor och samhällsutveckling kommunicerar du bibliotekens roll i samhället och du har en god kunskap om biblioteksnätverk.

God samarbetsförmåga är ett krav då tjänsten utgör ett viktigt nav både i kulturhuset som helhet, bland biblioteken i Haninge och i förvaltningens matrisorganisation. Det är också ett krav att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi ser det också som meriterande med erfarenhet från arbete i en offentlig förvaltning, från folkbibliotek och med digital delaktighet.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och jämlikhet och det är därför meriterande om du har erfarenhet av arbete med dessa frågor på en strategisk nivå.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar. Du får arbeta tillsammans med kunniga kollegor, samordnare och erfarna chefer. Vi sitter i fina lokaler i Haninge Kulturhus vid Poseidons torg med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar och möjlighet till semesterväxling. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

 

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 september 2019