Socialsekreterare till mottagningsteamet barn och unga

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Nu får du möjlighet att söka en spännande tjänst där du tillsammans med engagerade och kunniga kollegor kommer att göra en god insats för Haninges barn, unga och föräldrar.

Här vill man arbeta! Vi vet vad vi gör och är redo att möta framtiden!

Mottagningsenheten består av tre team. Våld i nära relationer, förebyggarteamet för barn och unga och mottagningsteamet barn och unga. Barnahus, stödcentrum för unga brottsutsatta och preventionssamordnare ingår även i enheten.  Enheten leds av enhetschef tillsammans med tre gruppledare.  

Vi söker nu en socialsekreterare till teamet som arbetar i mottagningsteamet med förhandsbedömningar.

Ditt uppdrag

Som socialsekreterare ansvarar du för mottagande och bedömning av inkomna orosanmälningar och ansökningar rörande barn 0-18 år. En del av arbetet innebär att ge råd och erbjuda konsultation till personer som har barn i sin närhet där oro finns. Arbetet sker med stöd av och Signs of Safety. I arbetet ingår nära samverkan både med interna och externa samarbetspartners. Vi är stolta över vårt arbete med Signs och Safety och det positiva samarbetet som finns inom enheten, där vi gemensamt tar ansvar för arbetet och tillsammans hjälps åt.

På enheten kommer du erbjudas bra stöd i form av gruppledare och det finns även specialistsocionomer inom avdelningen som erbjuder metodstöd.

Fokus för 2019 är implementering av arbetet med iRisk (insatser & risk-skyddsbedömningar för våldsutsatta barn).

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning område barn och unga
  • Kunskap om BBIC
  • Kunskap och erfarenhet av Signs of Safety är meriterande
  • Kunna dokumentera korrekt och rättssäkert.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor, erfarna gruppledare och chef.  Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 mars 2019