Socialsekreterare på Vuxenenheten med mottagningsfunktion.

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vill du precis som vi bli utmanad, utvecklas och göra skillnad för kommunens medborgare?

Vill du ingå i vår stimulerande arbetsgrupp med kompetenta, erfarna, trevliga kollegor och arbetsledare?

Vi arbetar för att stötta människan på väg mot ett bättre liv. Kom och jobba med oss!

Vuxenenhetens ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv.

Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser. I vårt utredningsarbete är MI det självklara förhållningssättet och vi samarbetar med många olika utförare både i egen och privat regi.

Vi är en del av Avdelningen IFO-Individ och familjeomsorg. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov.

På vår enhet arbetar en socialsekreterare med mottagningsfunktion, åtta socialsekreterare med fokus på 25 år och uppåt, fyra socialsekreterare med fokus på unga vuxna i åldrarna 18-24 år, sex behandlare, en vård-och stödsamordnare, en specialistsocionom, en gruppledare, en enhetschef samt en administrativ assistent. Vi är en sammanhållen och engagerad grupp som stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

Ditt uppdrag

Du kommer tillsammans med din kollega på mottagningen ansvara för den första kontakten med klienten. Ett gott bemötande, att ta serviceskyldigheten på stort allvar och att göra rättssäkra bedömningar är därav en viktig del i ditt arbete.

Vår mottagningstelefon är öppen mellan 13-15 måndag till torsdag samt 9-12 under fredagar. Du kommer vara den som tar emot telefonsamtalen och hanterar inkommande ansökningar och anmälningar samt vägleder personen i fråga vidare till rätt instans.

Den övriga tiden planerar du ditt arbete själv vilket innebär varierande arbetsuppgifter såsom hantering av de inkomna anmälningarna/ansökningarna, skriva yttranden, klientkontakt, anhörigkontakt och kontakt med andra professioner och instanser.

Din uppgift är att ta ställning till om klienten i fråga ska bli aktuell på Vuxenenheten och när din förhandsbedömning är gjord lämnar du över ärendet till utredande socialsekreterare som fortsätter utreda klientens behov.

Du deltar i ärendedragningar med resten av arbetsgruppen så du har möjlighet att ta upp ärenden som du har funderingar och frågor kring, samt bidra med din kompetens i ärenden som andra i arbetsgruppen tar upp.

Du bidrar naturligtvis även i verksamhetsutvecklingen och är med och arbetar för ett ännu mer samordnat och teambaserat arbetssätt för att möta individens behov.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du har erfarenhet av olika områden inom socialt arbete och erfarenhet av myndighetsutövning för vuxna med missbruk och beroende (SoL, LVM och LVU).

Du är utvecklingsorienterad och intresserad av ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.

Dokumentation är en viktig del av arbetet och du behöver vara strukturerad och ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du har förmåga till att sprida arbetsglädje och gemenskap på enheten. Du samarbetar och hjälper kollegor.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med ett spännande och utvecklande uppdrag. Du har en stor möjlighet att påverka verksamheten och enhetens framtida arbete.

När du jobbar hos oss får du dessutom stora möjligheter till egen professionell utveckling i vardagen. Enheten har en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Vi i arbetsgruppen har gemensamt extern handledning av en psykolog- och psykoterapeut var fjärde vecka.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdscheckar, ledighet på klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 oktober 2019