Ribbyskolan i Västerhaninge söker en biträdande rektor/specialpedagog

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Ribbyskolan i Västerhaninge söker en biträdande rektor/specialpedagog 50/50 till vår F-9 skola

Ribbyskolan växer och därför har vi möjlighet att utöka med ytterligare en biträdande rektor/specialpedagog. Ribbyskolan är en arbetsplats där trivsel och måluppfyllelse står i fokus.

Vi söker nu dig som brinner för skolutveckling och elevhälsa samt tycker om att leda människor i det arbetet. Som biträdande rektor/specialpedagog arbetar du på organisations-, grupp- och individnivå.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta på vårt högstadium. Som biträdande rektor/specialpedagog ansvarar du för elevhälsan och personal. Du ska vara en central del av skolans systematiska kvalitetsarbete. Du sitter i både i skolans ledningsgrupp och i skolans elevhälsoteam. I din roll bidrar du med din kompetens för att kartlägga miljöer, förmågor och framgångsfaktorer samt utvecklingen av det långsiktiga arbetet utifrån eleverna.

Som biträdande rektor har du stor frihet att ta initiativ för att driva verksamheten framåt. Ribbyskolan genomför just nu en utveckling av undervisningen med ledorden tillgänglighet, begriplighet och språkutvecklande arbetssätt och du kommer att vara en viktig del av detta utvecklingsarbete.

Du ska även göra specialpedagogiska bedömningar, överlämningar, kontakter och samverkan med aktörer inom skolan såsom utanför, stöd och handledning kring elever, samtal med vårdnadshavare samt arbete med utvecklingen av skolans systematiska arbete.

Kompetens

  • Du har goda kunskaper om och att driva elevhälsa samt kan de formella krav som krävs på grundskolan
  • Du har kunskaper om mål- och resultatstyrning
  • Du är analytisk
  • Du är empatisk och god för förmåga att skapa goda relationer mellan personal, kolleger, vårdnadshavare och elever
  • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi söker Dig som har

  • Specialpedagogutbildning
  • Dokumenterad erfarenhet som biträdande rektor
  • Erfarenhet av specialpedagogiskt arbete
  • God datorvana
  • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

Lön  Fast lön. Kollektiv avtal finns. Haninge kommun erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag och har en aktiv personalförening

Kontakt  Stefan Friberg, rektor, 070-606 75 81. Se även vår hemsida på Haninge kommuns hemsida

Ansökan med meritförteckning skall vara inkommen senast 190719 till Haninge kommun, Ribbyskolan, Nynäsvägen 203-205, 137 41 Västerhaninge.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 10 juli 2019