Rektor till Fredrika Bremergymnasiet

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

En av länets största gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet i Haninge kommun, söker ny rektor.

Under de fyra senaste åren har det skett ett omfattande förändringsarbete på Fredrika Bremergymnasiet. Flera omorganisationer har genomförts och sedan 2016 är skolan en sammanhållen skolenhet med en rektor för hela skolan. Skolan utvecklas i dag positivt och har en ekonomi i balans. Attraktiviteten har ökat kraftigt och Fredrika Bremergymnasiet är idag en av länets största gymnasieskolor med ca 2100 elever och 250 anställda. Vidare har skolan skapat en stabil organisation för ledning och styrning. Både personal- och brukarenkäter är positiva.

På Fredrika Bremergymnasiet finns idag 13 nationella program, Introduktionsprogrammet, lärlingsutbildningar, nationella idrottsutbildningar (NIU) samt ett riksidrottsgymnasium. Skolans lokaler och klassrum är välutrustade och ändamålsenliga. Här finns ateljéer, verkstäder, laborationssalar, skolbibliotek, två skolrestauranger och caféer samt många specialanpassade undervisningsrum.

Ditt uppdrag

Som rektor på Fredrika Bremergymnasiet leder du en stor ledningsgrupp med biträdande rektorer som ansvarar för sina program samt andra chefer som har specifika ansvarsområden, tex administration och elevhälsa. Rektor är skolans ansikte utåt och måste vara bekväm med att representera skolan i varierade situationer och kontexter både inom och utanför Haninge kommun.

Tillsammans med medarbetarna förväntas du driva den pedagogiska utvecklingen, med stort fokus på att förbereda eleverna inför ett framtida studie- och yrkesliv men också att skapa rätt förutsättningar för att få elever och medarbetare att lyckas, utvecklas och trivas. I uppdraget ingår att planera, utveckla, följa upp och analysera skolans verksamhet mot uppsatta mål. Haninge kommun befinner sig också i en expansiv fas vilket kommer att öka behovet av utbildningsplatser varför en visionär och kreativ förmåga också är en tillgång.

Som rektor i Haninge kommun verkar du inte bara på den egna enheten utan också i ett kollegialt lärande tillsammans med andra rektorer främst inom gymnasiet och vuxenutbildningen, men också bredare.

Det här söker vi hos dig

Som rektor arbetar du med att styra skolans övergripande processer samt som primärt stöd för din ledningsgrupp. Vanliga arbetsuppgifter är:

 • Övergripande personal- och arbetsmiljöansvar samt verksamhets- och ekonomiansvar
 • Ansvarig för det pedagogiska uppdraget och det systematiska kvalitetsarbetet
 • Ansvarig för att kommunicera verksamhetens mål till personal, vårdnadshavare och elever
 • Säkerställa att skolans olika delar arbetar enhetligt och likvärdigt
 • Överblicka elevernas kunskapsresultat och bidra till att undervisningen utvecklas och att organisationen bättre möter elevernas behov i form av insatser och åtgärder som reparerar och stärker elevernas lärande
 • Ansvara för att budget hålls och för att Haninge kommuns personalpolitiska program följs

Skallkrav  

 • Pedagogisk högskoleutbildning
 • Slutfört Rektorsprogrammet eller motsvarande äldre statlig rektorsutbildning
 • Skolledarerfarenhet med minst fem års erfarenhet av gymnasieskolan
 • God förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift och god datavana

 • Drivit framgångsrika utvecklingsarbeten mot ökad måluppfyllelse inom skolan

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett utmanande uppdrag som rektor, där stort utrymme finns för att utveckla verksamheten. Till din hjälp har du ett välutvecklat verksamhetsstöd och en central elevhälsa som har ett stort fokus på det förebyggande och elevhälsofrämjande arbetet.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semester - och pensionsväxling. I rollen som rektor ges du möjlighet till chefshandledning och mentor samt kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 september 2019