Plansamordnare

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Ditt uppdrag

Som administrativ plansamordnare kommer du ha en samordnande roll inom planavdelningen och stötta medarbetare i det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifterna kommer fokusera kring administration inom planprocessen, till exempel registrering, arkivering, utskick och ekonomihantering. Du är en viktig länk för att ärenden hanteras effektivt och rättssäkert, vilket innebär att du är med i hela kedjan från det att ett ärende inkommer till det att beslut tas. Detta förutsätter att du är noggrann och har koll på viktiga tidpunkter kopplat till ärendehanteringen.

I rollen ingår även kontakt och service med kommunens medborgare samt byggaktörer gällande frågor som berör samhällsplanering, planprojekt och detaljplaner. Som administrativ plansamordnare stöttar du förvaltningens verksamhetsutveckling vad gäller rutiner, mallar och processer.

Du kommer att vara enhetens expert på administrativa rutiner och praxis kopplat till detaljplaneprocessen och utifrån gällande lagstiftning se till att rutiner och mallar är uppdaterade. Som ett stöd i den dagliga verksamheten kommer du vara planarkitektens och planchefens bollplank inom framför allt administration och ärendehantering.

Det här söker vi hos dig

Vi ser gärna att du har en utbildningsbakgrund inom statsvetenskap, ekonomi, offentlig förvaltning eller annan relevant utbildning. Du har en bakgrund inom kommun, myndighet eller likvärdig offentlig sektor. Vi tror att du har erfarenhet av arbete kopplat till samhällsplanering och detaljplaneprocessen.

Kunskap om förvaltningslagen, plan- och bygglagen, tryckfrihetsförordningen och dylika lagar är positivt. Du är en noggrann och skötsam person som är van att samarbeta med andra. En förutsättning för att klara rollen som plansamordnare är att du är strukturerad, är van att hantera många bollar samtidigt och kan uttrycka dig klart och tydligt i skrift. I rollen är det även viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt gentemot medarbetare, medborgare och byggaktörer.

Vi söker därför dig som är idérik, analytisk, ambitiös och samtidigt är en problemlösare. Vidare är det positivt med någon som kommer med egna initiativ samt ger förslag för hur verksamheten kan förbättras. Som person är du lyhörd och ditt tänk genomsyras av en serviceinriktad inställning.

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med mycket goda kommunikationer och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 september 2019