Lärarresurs åk 7-9 lärstudio

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Vår trevliga skola söker nu en lärarresurs för arbete i skolans lärstudio. Vi ser gärna att du har utbildning/kompetens inom ma/no. Tjänsten är en 80% tillsvidareanställning från och med 12 augusti 2019.

Söderbymalmsskolan har årskurserna 7 - 9 och här går totalt cirka 460 elever. Lärstudion är ett av arbetslagen på skolan med elever i årskurserna 7-9.
Vi följer läroplanen, undervisar i mindre klasser med individanpassning där vi möter eleven på elevens nivå. Vi på Söderbymalmsskolan har ett gemensamt fokus på ökad måluppfyllelse och vi värderar kunskap högt i alla ämnen. Vi har höga förväntningar och mål med tydliga kunskapskrav.

Söderbymalmsskolan har hittills haft över 90 % behöriga lärare. Vi har fem förstelärare. 
Vi är en IT-skola och samtliga elever har egna datorer. Våra elever arbetar i Google-Drive och deras resultat följs upp i det digitala verktyget Schoolsoft. Vi har projektorer i alla klassrum.

Vi har skolsköterska, SYV och kurator på heltid. Vi har ett aktivt elevråd samt ett trygghetsteam på skolan som agerar direkt om något skulle hända och som även samordnar Söderbymalmsskolans dagar (skolans traditionella temadagar). 

Vi sitter i ljusa trevliga lokaler centralt i Haninge med fri parkering och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, bussar samt till Handens pendeltågstation, endast 20 minuter från T-centralen. Haninge kommun erbjuder sina anställda friskvårdskuponger och det finns ett välutrustat gym i kommunhuset som är gratis för kommunanställda.

Ditt uppdrag

Lärarresurs i skolans lärstudio med fokus matematik och NO-ämnena. Delat mentorskap för en klass ingår där vi arbetar med tät kontakt med hemmet. Samarbete i arbetslaget där du förväntas bidra till dess utveckling genom att aktivt delta i konferenser och lagets kompetensutveckling.

Dina kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta i en Lärstudio eller motsvarande. Du har ett extra intresse för matematik och NO och har det är meriterande om du har utbildning inom de ämnena. Det är meriterande om du har kunskap om funktionsvariationer t.ex. autismspektrum, dyslexi, språkstörning. Du har erfarenhet av att arbeta med elever i stort behov av särskilt stöd. Du ska även ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och intresse av att samverka med dina kollegor kring eleverna. Du har ett mycket gott förhållningssätt och en stor personlig mognad. Du är empatisk, har stort tålamod och känner ett starkt engagemang i alla elever. Du har grundläggande kunskaper i IT (vi kan lära dig Drive om du behöver). 

Din kompetens

Vi söker i första hand dig som har diplomerad kunskap i matematik och NO-ämnena, men intresse för ämnena samt personlig lämplighet är också av stor vikt. Tidigare erfarenhet av arbete i en lärstudio eller motsvarande samt kunskap om funktionsvariationer t.ex. autismspektrum, dyslexi, språkstörning är meriterande. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-24. Observera att intervjuer och anställning sker fortlöpande och tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag.

Tillsättning av tjänsten är under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Anställning från och med 2019-08-12. Vi tillämpar provanställning.

Kontaktperson: Therese Gärde, rektor (08-6067706 eller therese.garde@haninge.se) eller Susanna Wiberg, bitr rektor (08-6068870 eller susanna.wiberg@haninge.se) Fackliga företrädare nås via växeln 606 70 00. 

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 10 maj 2019