Lärare i svenska som andraspråk

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

Centrum Vux är en mångkulturell arbetsplats med elever och personal från hela världen. 

Ditt uppdrag

Du som söker är behörig att undervisa i Svenska som andraspråk på grundläggande och gymnasial nivå. Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet från vuxenutbildning. Att du har god datorvana och är bekväm med att använda tekniska hjälpmedel är viktigt då delar av kommunikationen med deltagare sker via internet.

Som lärare i svenska som andraspråk ger du dina elever språkliga redskap för att kommunicera och aktivt delta i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Med ditt stöd utvecklar eleverna en språkförmåga som gör att de kan kommunicera både muntligt och skriftligt utifrån sina behov. Undervisningen anpassas till elevernas förkunskaper och förutsättningar. Spännvidden för en sva-lärare är därmed mycket stor, alltifrån att ge kortutbildade nyanlända grundläggande läs- och skrivfärdigheter till att undervisa akademiker med stor studievana. 

Dina kvalifikationer

Legitimerad lärare med legitimation för undervisning i svenska som andraspråk.  Erfarenhet av att undervisa vuxna.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

 Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där rätt inställning är av avgörande betydelse. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta, men du kan också arbeta självständigt. Du ska se möjligheter, ha mycket god pedagogisk förmåga och gilla när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor, är utåtriktad, kreativ, lösningsfokuserad och ansvarstagande.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 september 2019