Kurator

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Vi är en gymnasieskola med många möjligheter! Från hösten har vi 13 olika program att välja på. Våra ca 2000 elever är till stor del nöjda med sin skolgång och känner sig trygga på vår skola. Vi har moderna och luftiga lokaler. Skolan satsar på att utveckla våra lärmiljöer och vårt elevhälsoarbete. Det här året har vi tillsammans gått SPSMs utbildning "Att höja skolans elevhälsokompetens! Från hösten går vi från tre elevhälso- team till fyra.

Ditt uppdrag

Som kurator hos oss jobbar du med enskilda råd- och stödsamtal med elever. Du arbetar även förebyggande och hälsofrämjande, till exempel med likabehandling, temadagar och gruppsamtal. Du samverkar med aktörer både inom och utom kommunen såsom Socialtjänst, vårdgivare, polis mm. Du arbetar i team med skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, specialpedagog samt biträdande rektor. Även skolpsykolog och skolläkare ingår kontinuerligt i varje team. Vi har i vårt teamarbete tagit inspiration av Kolsvamodellen som utvecklats på Malmaskolan i Kolsva. Kring varje elev finns ett professionellt team, där mentorn är spindeln i nätet. vi har tre elevhälsoteamsmöten varje vecka. Skolans personal, framförallt lärarna, bokar in sig på en del av elevhälsoteamets möte.
Vårt uppdrag är att främst jobba förebyggande och hälsofrämjande och att undanröja hinder för inlärning.

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig som är positiv och lösningsinriktad! Vi önskar att du har erfarenhet från socialt arbete med ungdomar. Det är meriterande att ha erfarenhet och kunskap om elever med funktionsvariationer inom det neuropsykiatriska spektrat. Det är även meriterande om du har erfarenhet från att ha jobbat som kurator inom vården då det skulle komplettera de andra kuratorernas erfarenheter.

Krav på socionomutbildning och erfarenhet.

Det här kan vi erbjuda dig

Kuratorsarbetet på vår skola är utvecklande, engagerande och utmanande! Du arbetar tillsammans med kunniga och erfarna kollegor. Vi tycker att det är viktigt att en trivs och har roligt på jobbet.

Här finns goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, tobaksfri arbetstid, friskvårdscheckar, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kontakta chefen för elevhälsan, Malin Birkare på tfn. 08-606 76 24

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 2 maj 2019