HR-partner verksamhetsnära stöd

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning
Som HR-partner ingår du i kommunens personalavdelning och HR-enheten som består av 15 medarbetare. Vi genomgår en spännande förändringsresa och tar nu ännu ett steg i vår utveckling genom att tydligare fokusera vårt HR-arbete inom tre områden;
- Verksamhetsnära HR-stöd
- Förändringsinriktat HR-arbete i ledningsgrupp genom våra HR-partners med ledningsgruppsansvar
- Kommunövergripande strategiskt HR-utvecklingsarbete genom våra strateger

Verksamhetsnära HR-stöd består totalt av 7 medarbetare och en gruppchef och vi har som främsta mål att skapa trygga och kompetenta chefer. Vårt uppdrag omfattar att;
- vara primär kontakt till chefer för råd och stöd utifrån framtagen tjänstekatalog samt definierade HR-processer
- genomföra utvecklings- och utbildningsinsatser för chefer och medarbetare
- delta i olika utvecklingsuppdrag både inom förvaltningarna samt kommunövergripande
- bedriva ett kontinuerligt förbättringsarbete

Vi fungerar som ett stöd till kommunens chefer inom bl a följande områden: rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, samt arbetsrätt och förhandling. Vi har påbörjat ett arbete för att öka vår tillgänglighet genom en supportfunktion som vi turas om att ansvara för.

Utöver det har vi ansvar för vissa specialistområden vilket innebär att specialisten stöttar samtliga chefer inom sitt specialistområde. Det kan till exempel vara rehabilitering, rekrytering eller en viss bilaga till AB. 

Arbetsuppgifter
Som HR-partner hos oss är ditt främsta uppdrag att fungera som ett konsultativt och operativt stöd till cheferna inom kommunens samtliga HR-processer. Du kommer även att arbeta med utbildningar för våra chefer, t.ex. inom arbetsrätt, arbetsmiljö och kompetensbaserad rekrytering, samt med utveckling av våra HR-processer.

Kvalifikationer;
- Högskoleutbildning inom HR-området eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdig
- Minst 3 års erfarenhet av brett HR-arbete ifrån kommunal verksamhet
- God erfarenhet av kommunal arbetsrätt
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vi söker dig som vill jobba nära våra chefer, som känner dig trygg i den kommunala arbetsrätten och du får gärna ha erfarenhet av att stötta i verksamhetsförändringar.

Du är en person som visar mod och tar ansvar, utmanar och vågar ställa krav. Det är också viktigt att du är självgående och har ett konsultativt arbetssätt med förmåga att hela tiden sätta verksamheten i fokus. Arbetet förutsätter även att du har ett moget och förtroendeingivande agerande som bygger på gott omdöme och god förmåga att samarbeta och kommunicera med din omgivning.

Inom gruppen jobbar vi aktivt med öppenhet, feedback och förbättringar av våra arbetssätt. Vi stöttar varandra och är flexibla i att gå in för varandra vid behov. Det är därför viktigt att du ser möjligheterna i förändring och att du är beredd att rycka in där det behövs. 

Om oss
För att trivas hos oss så vill vi att du delar vår övertygelse om att vi inom kommunen har världens viktigaste jobb. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att vara kunniga, förtroendeingivande och verksamhetsfokuserade. Vi samarbetar och drar nytta av all den kompetens som finns inom enheten och kommunen. Stort fokus ligger på att kontinuerligt utveckla våra HR-processer och bli mera proaktiva och strategiska gentemot förvaltningen.

Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa, trevliga kontorslokaler endast 20 minuter från T-centralen och med närhet till köpcentrum, restauranger och naturområde med bad, skid- och löpspår. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, rökfri arbetstid, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

Kontaktperson. Om du har frågor om tjänsten så kontakta Gruppchef Ann Dynesius på telefonnummer 08-606 55 77 alternativt ann.dynesius@haninge.se . Facklig representant kan nås via kommunens växel 08-606 70 00.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 april 2019