Familjebehandlare

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Nu söker vi en familjebehandlare till Barnenheten.

Socialförvaltningen i Haninge omorganiserades vid årsskiftet som ledde till att familjebehandlare och barnutredare samlades under en gemensam enhet; barnenheten 0 – 11 år. På barnenheten utreder vi barn 0 – 11 år, tillsätter och följer upp insatser samt erbjuder behandlande insatser till barn och deras familjer. Hos oss arbetar 5 familjebehandlare, 17 socialsekreterare, tre gruppledare, en specialistsocionom, en administrativ assistent samt en enhetschef.

Ditt uppdrag

Vårat nya uppdrag är att skapa en arbetsmetod, tidigt familjestöd, där utredare och behandlare är ett team, som redan i inledningsskedet arbetar tillsammans i familjer med hög oro. Vid tidigt familjestöd går teamet in för att direkt kunna arbeta för skydd, snabbt stöd och vara en del av utredningsprocessen. Detta stöd innebär kontinuerliga bedömningar och ett tätt samarbete i teamet. I arbetsuppgifterna ingår också att ge traditionell familjebehandling efter insatsbeslut.

Som familjebehandlare arbetar man med att stärka föräldrars kompetens och gynna en positiv kommunikation i familjerna. Familjebehandlingsarbetet i Haninge kommun grundar sig främst på system- och anknytningsteori, men även på kognitiv beteendeterapi. Arbetet bedrivs både i våra egna lokaler samt i familjernas hemmiljö. Familjebehandlarna arbetar med utvärdering enligt en evidensbaserad metod, FIT Outcomes, utarbetad av Scott Miller.

Det här söker vi hos dig

Socionom eller likvärdig högskoleutbildning samt har en terapeutisk vidareutbildning motsvarande steg 1, helst med inriktning mot familj/systemteori.

Flerårig erfarenhet  av familjebehandling 

                                                                                                                                             Vi söker en kollega som kan strukturera och prioritera i sitt arbete, har god samarbetsförmåga och stort engagemang i rollen som behandlare. Att det är roligt att arbeta i team är en självklarhet för dig.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner:

Ulrika Thorsson, enhetschef tfn 08-606 84 63

Anette Melin, gruppledare tfn 08-606 84 76

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 maj 2019