Enhetschef LSS

Smiley face

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Välkommen att utvecklas med oss

Enheten LSS arbetar med myndighetsutövning enligt LSS och SoL för personer som har olika funktionsnedsättningar. Enhetens uppdrag är att handlägga ansökningar från den enskilde, utreda behov av insatser och fatta beslut, beställa insatser samt följa upp besluten och hur de beviljade insatserna fungerar. Enheten består av en enhetschef, två gruppledare, tolv LSS handläggare, en administrativ assistent, en placeringssamordnare samt en ekonomi handläggare.

Den befintliga verksamheten har en bra blandning av åldrar och erfarenhet vilket ger oss en gedigen kompetens för verksamhetsområdet. Vi söker nu dig som är villig att anta utmaningen att utveckla enheten och upparbeta god samverkan och bra rutiner tillsammans med enheten inom samma avdelning LSS samt andra viktiga samverkansområden.

Ditt uppdrag

Enhetens övergripande mål är att skapa förutsättningar för ökad självständighet för målgruppen. Verksamheten bedrivs utifrån lagstiftningens krav, politiska mål och kommunens riktlinjer. Tyngdpunkten i enhetens arbete inom myndighetsutövning är rättssäker handläggning, enhetliga bedömningar samt uppföljning av beslut och beviljade insatser.

Som enhetschef blir ditt uppdrag att leda verksamheten och tillsammans med medarbetarna nå uppsatta mål. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Det här söker vi hos dig

  • Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.
  • Dokumenterad erfarenhet av verksamhetsområdet inom myndighetsutövning.
  • God kunskap om lagstiftning inom området funktionsnedsättning.
  • Dokumenterad chefserfarenhet med budget-, personal- och arbetsmiljöansvar som arbetsgivaren finner nödvändig för uppdraget.

Vi söker dig som vill leda vårt arbete med att vidareutveckla verksamheten, har ett stort intresse för verksamhetsområdet och en mycket god förmåga att strukturerat leda och följa upp resultat och verksamhet. Du förenar ett gott ledarskap med hög resursmedvetenhet och har mycket god förmåga att samarbeta och utveckla förtroendefulla relationer såväl internt som externt. Du är flexibel och tydlig och ser vikten av kommunikation. Ditt ledarskap präglas av lyhördhet och öppenhet.

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och självständigt arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Till chefsuppdraget anpassas dessutom både introduktion och utvecklingsinsatser utifrån behov. Vi sitter i ljusa, fina lokaler i kommunhuset i Haninge centrum, ca 20 minuter med pendeltåg från Stockholms central. Som anställd har du fri tillgång till gym i anslutning till arbetsplatsen. Vi tillämpar årsarbetstid, rökfri arbetstid och erbjuder friskvårdskuponger och semesterväxling.

Välkommen till en spännande och betydelsefull verksamhet med positiva och engagerade kollegor och medarbetare!

För mer information om tjänsten:

Kontakta gärna Avdelningschef Linda Fällgren på telefon 08-606 81 11, e-post linda.fallgren@haninge.se eller Enhetschef Jenny Sköld 08-606 80 34 e-post jenny.skold@haninge.se

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 mars 2019