Företagsmark och lokaler

Flygbild över Handen Fotograf: Stadsbyggnadsförvaltningen


Här finns industri- och handelsområden och även i kunskapsintensiva, stimulerande miljöer, med bra infrastruktur och välutvecklade kommunikationer 

Haninges vackra och inspirerande omgivningar är inte heller ett oviktigt säljargument gentemot personal och kunder.

Haninge är en grön kommun i flera bemärkelser, och passar därför dig med miljöprofil kring verksamheten. Järnvägsspår bjuder på alternativa transportmöjligheter – likaså är det centrala läget gynnsamt, med närhet till både hamnar, flygplatser och europavägar.

I huvudsak är det i dagsläget fem företagsområden i Haninge som den mesta utvecklingen kretsar kring. I tätorten märks Handens industriområde med logistik-, tjänste-, och bilföretag men också småindustri och kontor. Strax norr, intill länsväg 73, hittar du Handens handelsområde, med tyngdpunkt på detaljhandel – idag flankerat av ICA Maxi, Biltema, Coop Forum och Siba.

På promenadavstånd från Handens handelsområde ligger Brandbergen. Här finns ett mindre köpcentrum och två arbetsplatsområden – ett i söder och ett i norr, vilka har en blandning av kontor, handelsföretag inom motorbranschen, service och tjänsteföretag. I den nordvästra delen av Haninge finns Kvarntorps arbetsplatsområde – detaljplanerat för småindustri, idag dominerat av företag inom handel och lagerhotell.

I de sydligare delarna av kommunen märks Jordbro Företagspark med företag som Coca-Cola, Dagab och Åhléns. Lite längre söderut, mellan Västerhaninge och Tungelsta finns Håga Industriområde med lokaler för produktion, lager och kontor.

Haninge rustar nu också starkt för en framtida tillväxt. Längs med länsväg 73, mellan centralorten Handen och Västerhaninge, växer  Albyberg företagspark fram. Något söderöver planläggs även Fors Trafikplats

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 4 juni 2018