Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Kultur i grundskolan

Här kan du läsa om kulturprogrammen som erbjuds under vårterminen 2021. Pga rådande situation är programmen begränsade, och kan komma att ändras eller ställas in. Programmen nedan presenteras utifrån eventuell målgrupp/årskurs, och fungerar även för särskoleklasser. Samtliga program är kostnadsfria!

ALLA ÅRSKURSER - Konsert och workshop med Süperstar Orkestar

Sveriges bästa balkan-brassband kommer till Haninges skolgårdar! Süperstar Orkestar spelar Trubaci-musik, brassbandsmusik från Balkan. Vid besöket på skolgården ges en coronaanpassad konsert med fullt ös! Eleverna får dessutom lära sig mer om traditioner från Balkan och blir delaktiga genom att få prova på att rytmisera, improvisera och dansa. Läs mer om Süperstar Orkestar här!

För mer information och bokning, kontakta barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand helena.ulfvebrand@haninge.se


ALLA ÅRSKURSER - upptäck konsten i Haninge!

Vill ni veta mer om konsten ni har i er skola? I både ute- och innemiljö på skolorna finns delar av vår gemensamma konstskatt. Dessa skulpturer och målningar, fotografier och installationer kan inspirera till samtal, skapande och användas i undervisningen. Konstsamtal, visningar, workshops i bildundervisningen eller egna textila skulpturer på textilslöjden – från Haninge konst kan vi kanske hjälpa er att hitta fler sätt att både se och använda konsten som finns i er närmiljö.

Hör gärna av er till konstpedagog Ylva Trapp så kan vi gemensamt komma fram till hur, vad och när: ylva.trapp@haninge.se eller 08-606 93 45.


ALLA ÅRSKURSER - Konsert och eget skapande med violinduon Duo Gelland och tonsättare Marsel Nichan

”Det är vår erfarenhet, och forskningen bekräftar den, att musik kan engagera och stimulera barn och möta dem i deras tankar, känslor och erfarenheter - även där orden tar slut.” – Duo Gelland.

En världsturnerande violinduo och en tonsättare med Haninge som hemvist bjuder in till konsert, samtal och eget skapande med elevens egna upplevelse i fokus. Aktiviteten ges klassvis utomhus, i klassrum eller i annan lokal på skolan under vecka 16-18. Programmet har en ramtid om ca. 2 h, men går att anpassa efter era möjligheter och behov.


ÅRKURS F-3 - Dansföreställning Flinking med efterföljande workshop

I en fusion av kroppar och tyg är du som publik med och formar ett levande landskap som flyttas, släpas, iklädes, lyfts, dras och som blir till figurer och former. Raukar, berg, organ, lava, sjöhästar, sten. Allt i en ton som vajar mellan det som är mystiskt och vackert melankoliskt, och mot det absurda eller komiska.

Flinking är framtagen i ett samarbete mellan textilkonstnären Karin Furness och danskompaniet Uncover Choreography. Musiken är skapad av dj:n och elektronmusikern Hans Berg.

Föreställningen ges i Haninge kulturhus för en klass/grupp i taget.

Datum: 12, 13, 15, 16, 19 april

Tid: Kl. 9.15 & 10.45. Programmet pågår ca. 1 h.

Boka: boka.kultur@haninge.se

Vill ni ha hjälp med transport för att undvika kollektivtrafiken till och från Haninge kulturhus? Kontakta Helena Simonsson Ulfvebrand för mer information: helena.ulfvebrand@haninge.se


Är du lärare eller kulturombud och vill boka plats till ett program?

Vårterminens program går att boka från och med 2021-02-01. Om inget annat anges sker platsbokning via StudyAlong Kulturbokning. Tryck här för att komma till bokningssidan. 

Varje skola har en egen inlogg, be skolans kulturombud eller biträdande rektor om uppgifterna. Därefter skapar du din egen profil som Bokningsansvarig för att kunna boka program. För guidning, hjälp och frågor gällande Kulturbokningen, kontakta gärna barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Under läsårets gång kan det komma att fyllas på med erbjudanden och program. Uppdaterad information finns på StudyAlong, på webben samt skickas ut till skolornas kulturombud.

Är du elev, lärare eller kulturombud och har förslag eller önskemål om kulturaktiviteter?

Vad bra och kul! Vi ser fram emot att höra ifrån dig för att prata kulturprogram i skolan! Ring eller mejla barnkultursamordnare Helena Simonsson Ulfvebrand: helena.ulfvebrand@haninge.se, 08-606 79 25.

Se till att det finns ett aktivt kulturombud på din skola, annars riskerar elever och lärare att gå miste om de kulturprogram som erbjuds under läsåret!

Kulturprogrammen i grundskolan inkluderar projekt inom ramen för Skapande skola. Ansökan till Kulturrådet för Skapande skola sköts centralt av UBF och KOF, men i dialog med lärare och elever. Vill du veta mer om Skapande skola? Läs mer om Skapande skola här!

kontakt

Helena Simonsson Ulfvebrand
Barnkultursamordnare
08-606 79 25

helena.ulfvebrand@haninge.se

Tips!Samtala om föreställningen i klassrummet

Hur kan du lyfta det personligt upplevda
och skapa möjlighet till reflektion i klassrummet?

Att öppna nya världar är en handledning om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola och är utgiven av Riksteatern, 2016.

Ladda ner handläggningen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 2 mars 2021