Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Krisberedskapsveckan 11–17 maj 2020

40 procent av landets befolkning vet inte hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Den 11 - 17 maj 2020 arrangeras Krisberedskapsveckan i Sverige med olika aktiviteter för dig som vill lära mer.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Händelser i omvärlden försvårar importen av mat. Efter ett par dagar börjar det bli tomt på hyllorna i matbutiken. Ingen vet när de kan fyllas på igen. Ansvaret för att vi ska kunna leva i fred och frihet delas av oss alla. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. De flesta behöver klara sig själva en tid.

Förbered dig för att klara vardagen för dig själv och dina nära om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra. Du behövs och din insats gör skillnad.

Så förbereder du dig för kris 

Hur kan jag förbereda mig?

Lär dig mer om hur du ska förbereda dig och ditt hem för en kris.   

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 6 maj 2020