Så anpassar vi våra verksamheter

Här finns samlad information om de kommunala verksamheter som på grund av risk för smittspridning eller minskad bemanning är stängda eller påverkade på annat sätt.

Kollage med symboler för corona på blå bakgrund. Foto: Kollage

Vi arbetar intensivt med att säkra bemanningen, särskilt i kommunens mest prioriterade verksamheter. Vi planerar också för att vid behov kunna förstärka med personal från andra delar av organisationen.

Så här påverkas våra verksamheter för närvarande:

Omsorg och stöd

Besluten om de stängda verksamheterna omprövas vid ändrade förhållanden. Social- och äldredirektör beslutar om när öppning åter igen kan ske.

Skola och förskola

• Fredrika Bremergymnasiet och Riksäpplet bedriver växelvis distansundervisning för att begränsa smittspridningen och minska trängsel i kollektivtrafiken. Beslutet gäller från och med den 25 januari.
  • Högstadieskolorna i Haninge kommun bedriver flexibel skolgång från den 15 februari till och med den 26 februari för att bidra till minskad smittspridning i samhället
  • Förskolorna är öppna men eftersom de har en minskad bemanning så sänks vistelsetiden för vissa grupper. Vistelsetiden minskas från 30 timmar till 15 timmar per vecka för barn till föräldralediga och arbetslösa under perioden 6 april till och med 30 juni 2021 i enlighet med skollagen.
  • Öppna förskolan är från och med den 8 februari öppen och bedrivs på ett smittsäkert sätt.
  • Centrum Vux och Alma Folkhögskola bedriver till största del undervisning på distans.

Kommunens beslut kan komma att ändras om Folkhälsomyndigheten förändrar sina rekommendationer.

Läs mer om hur förskola och skola arbetar med anledning av corona

Kultur och fritid

• Samtliga fyra bibliotek i kommunen har öppnat, se respektive bibliotek för öppettider.
  • Simhallar, idrottsanläggningar och idrottshallar för inomhusidrott återöppnas succesivt för skolverksamhet och organiserad föreningsledd verksamhet för barn födda 2002 eller senare.
  • Från 18 januari öppnas utomhusanläggningar för att möjliggöra spontanidrott samt organiserad föreningsledd träning i mindre grupper. Verksamheten ska genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd gällande idrotts- och fritidsaktiviteter. Omklädningsrum hålls stängda.
  • Bastun och raststugan vid Rudan stängs tills vidare.
  • Den öppna ungdomsverksamheten kvällstid på fritidsgårdar öppnar succesivt upp från och med 2021-02-10. Barn och unga födda 2002 eller senare är prioriterade. Vi fortsätter att erbjuda skolbarnomsorg på fritidsgårdarna för barn 10 – 13 år på eftermiddagar, enligt ordinarie öppettider.
  • Barn och ungdomar fortsätter erbjudas verksamhet i digitala forum och fältassistenterna fortsätter arbeta uppsökande utomhus.
  • Bokningsmöjligheter har tills vidare tagits bort för lokaler i Kulturhuset i Handen och parkleken i Jordbro.
  • Allmänhetens skridskoåkning, guidade visningar på Årsta slott och kulturarrangemang är inställda tills vidare.
  • Bokningsmöjligheter för privatpersoner tas bort för lokaler i Kulturhuset i Handen och Parkleken i Jordbro.
  • Haninge kommun har tagit beslut om att ställa in alla publika arrangemang inomhus tills vidare.
  • När det gäller arrangemang som föreningar i Haninge genomför tar de själva beslut kring träningar och arrangemang.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 februari 2021