Så arbetar Haninge kommun med coronapandemin

Haninge kommun arbetar aktivt för att begränsa spridningen av coronaviruset och för de konsekvenser som coronapandemin får för kommunen. Vi samverkar med ansvariga myndigheter och följer utvecklingen dagligen. Här får du råd och information om hur vi anpassar våra verksamheter.

Kollage med symboler för corona på blå bakgrund. Foto: Kollage

Beslut om fortsatt skärpta allmänna råd i Stockholms län

De skärpta allmänna råden förlängs från och med med den 24 november och alla som vistas i Stockholms län uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Beslutet omfattar också skärpta allmänna råd för verksamheter – som exempelvis butiker, köpcentrum och idrottsanläggningar – och arbetsplatser i Stockholms län. Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att besökare och anställda ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19.

Mer om de nya skärpta råden finns på sll.se

Mer information finns också på krisinformation.se 

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 november 2020