Så kan du hjälpa till

Vill du hjälpa till? Genom Svenska kyrkan, frivilligorganisationer och myndigheter kan du engagera dig, skänka pengar eller gåvor. Kommunen tar också emot vissa gåvor till evakueringsboendet på Gamla Runstensskolan.

Illustration av ett hjärta i färgerna gult och blått Foto: Mostphotos

Vi tar endast emot sådant som annonseras längre ned på sidan. I annonserna framgår hur, var och när sakerna kan lämnas. Respektera angiven plats och mottagningstider.

Det utgår inte någon ersättning för inlämnade saker eller dess transport. När annonsen är borttagen så är behovet inte längre aktuellt.

Ifall vi får in för många exemplar av en viss gåva kommer överskottet gå till välkomstpaket för ukrainare som fått ett tidsbegränsat boende via kommunen eller lämnas till kommunens seconhandbutik Fyndet.

Adress

Efterfrågade gåvor till boende för ukrainska flyktingar lämnas på kommunens secondhandbutik Fyndet, Hantverkarvägen 25 B.

Butiken är öppen:

• Måndag–torsdag klockan 10.00–17.00
  • Fredag klockan 10.00–15.00

Vill du hjälpa till på annat sätt? Se nedan hur du kan engagera dig genom Svenska kyrkan, frivilligorganisationer och myndigheter.

Tack för att du vill hjälpa till!

Det här behöver vi just nu

Så här kan du också hjälpa till

Vill du bli volontär?

Haninge kommun samordnar volontärarbete på evakueringsboendet Runstensskolan för människor på flykt från Ukraina. Anmäl ditt intresse i mejl till Annica Ullhag om du vill arbeta som volontär.

annica.ullhag@haninge.se

Vill du skänka gåvor?

Röda Korsets webbplats kan du läsa om hur du kan hjälpa och bidra genom till exempel gåvor.

Vill du erbjuda husrum åt ukrainska flyktingar?

I första hand är det Migrationsverket som ansvarar för att ordna med boende åt de flyktingar som inte har möjlighet att ordna det på egen hand.

Att öppna upp sitt hem för en flykting är en mycket hedervärd insats. Innan du gör det är det bra att tänka igenom hur länge du kan erbjuda husrum. Eftersom det är frivilligt för privatpersoner att erbjuda husrum åt flyktingar, kan kommunen tyvärr inte erbjuda någon kompensation.

Är du fastighetsägare och vill hyra ut din fastighet alternativt lägenheter?

Migrationsverkets upphandlar bostäder för människor som flytt kriget i Ukraina.

Senast uppdaterad: 10 maj 2022