För barn, unga och vårdnadshavare

För dig som är barn, ungdom eller vårdnadshavare finns särskild information om corona och covid-19. Här kan du läsa om vad kommunen erbjuder för stöd om du känner oro och hitta nyttiga länkar till information och tips för att underlätta vardagen.

Far och son som sitter på brygga och fiskar Foto: Mostphotos

Stöd för dig som är ung

Om du känner oro med anledning av pandemin ska du inte tveka att höra av dig till elevhälsan på din skola. Elevhälsan har möjlighet att svara på dina frågor samt hjälpa dig vidare om det behövs. Varje skola har tillgång till skolsköterska, kurator samt speciallärare/specialpedagogisk kompetens.

Du kan också kontakta social- och äldreförvaltningens mottagning för barn och unga på telefon 08-606 79 96.

Socialtjänstens stöd till barn och ungdomar

Stöd för dig som vårdnadshavare

Elevhälsan kan ge ditt barn stöd, se ovan. För att underlätta skolgången under distansarbetet har också flera kommunala skolor satsat på lovskola samt i något fall lördagsskola under pandemin. Under pandemin har även Närvaroteamet, som är en länk mellan familj och skola, stärkts.

Kontakta ditt barns skola för mer information och kontakt vad lägger elevhälsa, lovskola och närvaroteamet.

Som vårdnadshavare kan du dessutom få olika typer av stöd  från social- och äldreförvaltningen. Du kan ringa föräldrastöd på telefon 08-606 81 63 eller kontakta Familjecentralen som är en mötesplats för föräldrar och barn i åldern 0–18 år.

Tips för att må bra

Folkhälsomyndigheten ger några nyttiga tips för en bättre vardag:

1. Gör saker som gör dig glad och som du gillar
  2. Gå ut och rör på dig och fyll på med bra energi
  3. Försök ha dina vanliga rutiner
  4. Håll kontakten med kompisar och släktingar

Aktiviteter för dig som är ung i Haninge

Mer information för barn och unga

Mer information för vårdnadshavare

Här hittar du information och kontaktvägar för att stötta ditt barn.

Rädda Barnens föräldratelefon

BRIS Vuxentelefon - om barn