Trängselkarta för populära badplatser lanserad

Som ett stöd i att minska trängsel och risk för smittspridning lanserar Haninge kommun en karta som visar hur trängselläget ser ut på populära badplatser i kommunen. Kartan visar med rött, gult och grönt hur trångt det är på badplatserna så du redan hemifrån kan planera vilken badplats som är lämplig att besöka.

Pojke som springer på stranden vid Östnora havsbad Östnora havsbad har en fin sandstrand och lång brygga. Foto: Peter Malmrup

Informationen kommer också att användas av kommunen för att bättre kunna planera till exempel sophämtning och bemanning på de aktuella platserna.

Trängselläget beräknas utifrån wifi-signaler från mobiltelefoner. På de platser där data samlas in finns skyltar uppsatta om att detta görs. Den data som samlas in anonymiseras direkt och följer riktlinjerna för GDPR. Vill du inte delta i analysen kan du välja att stänga av wifi på din mobila enhet. Tjänsten kommer finnas tillgänglig fram till och med 31 augusti.

På en badplats kan det finnas flera mätstationer. De kan visa att det är olika trångt vid olika ställen på just den badplatsen. 

Klicka på symbolen överst i vänstra hörnet för att öppna den i helskärmsläge.

Trängselläget går att läsa av på följande platser:

Gårdens bad, Dalens bad, Ramsjön, Norrby holme, Rudans tre badplatser, Östnorabadet, Schweizerbadet, Årsta havsbad och Gålö havsbad.

Senast uppdaterad: 24 juni 2021