Haninge ungdomsråd

Foto: Mostphotos

Ungdomsrådet består av en grupp ungdomar som verkar för att göra Haninges ungdomars röster hörda. Vår vision är en kommun där ungdomar har inflytande och möjlighet att påverka sin vardag på riktigt. Vi arbetar politiskt obundet och religiöst oberoende för att stärka arbetet med de mänskliga rättigheterna i kommunen.

Haninge ungdomsråd har funnits i över 20 år. Vi arbetar med att lyfta ungas röster och föra fram ungas tankar och åsikter till de som bestämmer i kommunen. Vi träffas ett par gånger i månaden. Vi fikar, pratar om hur unga har det i kommunen, och vad som kan göras för att det ska bli ännu bättre.

Kom och berätta vad just du tycker är viktigt

Om du vill komma och vara med på ett möte, kontakta oss. Alla ungdomar i hela Haninge är varmt välkomna och vi tycker det är superkul med nya personer som delar med sig av sina tankar och åsikter. Kom och berätta vad just du tycker är viktigt. Haninge Ungdomsråd är kravlöst och man deltar så mycket som man vill och kan.


Ungdomsfullmäktige

Varje år anordnar vi Haninge ungdomsfullmäktige. Ungdomsfullmäktige är en demokratisk plattform där ungdomar och förtroendevalda träffas på lika villkor för att diskutera hur kommunen kan utvecklas. Här ges ungdomar inflytande på riktigt, då det är dem som kommer med förslagen och idéerna på hur kommunen ska utvecklas. Inget förslag är för stort eller för litet för Ungdomsfullmäktige.

PLäs protokoll från Ungdomsfullmäktige 2019


Verksamheten under 2019

Under 2019 fokuserar ungdomsrådet på att arbeta med dessa punkter:

  • Genomföra och jobba med förslagen från ungdomsfullmäktige 2019, samt fortsätta jobba med förslagen från ungdomsfullmäktige 2017.
  • Öka valdeltagandet hos unga i Europaparlamentsvalet 26 maj 2019.
  • Driva och marknadsföra appen Speakapp.
  • Besöka och stötta Haninges elevråd.
  • Se över och uppdatera den ungdomsrelaterade information som finns på Haninges hemsida.
  • Arbeta med barnkonventionen tillsammans med andra aktörer i kommunen för att Haninge ska bli en barnrättskommun.
  • Anställa sommarjobbare som ska arbeta med ungdomsrådets prioriterade frågor.

SpeakApp!

SpeakApp! är appen för öka ungas inflytande i kommunen. Här kan du som ung söka jobb, skicka in förslag till politiker, skicka in din åsikt till ungdomsrådet, svara på en snabbfråga från kommunen samt se vad som händer i kommunen för unga.

Appen laddar du enkelt och gratis ned på App Store och Google Play genom att söka på ”SpeakApp!” eller genom att följa någon av länkarna nedan.

SpeakApp på Google Play

SpeakApp på App Store

Appen uppdaterades under hösten 2018 och har fått ny design samt nytt innehåll för att underlätta för dess användare. Nya uppdateringar pågick även under våren 2019.

Läs mer om SpeakApp

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 28 augusti 2019