Rakentaminen, muutokset ja purku

Foto: Mostphotos

Rakennuksen rakentamiseen, muuttamiseen tai purkamiseen tarvitaan useimmiten rakennuslupa. Joissakin tapauksissa siihen vaaditaan myös rantarakentamisen poikkeuslupa. Minkä luvan tarvitset riippuu siitä, mitä haluat tehdä. Lue alta lisää, miten kannattaa toimia eri tilanteissa.

Joustavampi sähköinen rakennuslupapalvelu julkaistu

Rakennuslupaosasto on suunnitellut uuden sähköisen palvelun. Palvelun kautta voit hakea rakennuslupaa digitaalisesti, viestittää rakennuslupakäsittelijällesi ja seurata asiasi etenemistä koko prosessin läpi. Palvelu toimii ainoastaan ruotsiksi.

Kirjaudu omalle sivullesi palvelussa

Kun haluat rakentaa jotakin uutta, muuttaa tai purkaa olemassa olevia rakennuksia, on sinun useinmiten haettava toimenpiteelle rakennuslupaa. Joskus voi riittää, että ilmoitat toimenpiteestä kunnan kaava- ja rakennuskeskukselle. Joissakin tapauksissa sinun on lisäksi haettava rantarakennuksen poikkeuslupaa. Erilaiset toimenpiteet vaativat erilaisia lupia.

Alta voit lukea miten sinun tulisi toimia, riippuen toimenpiteen laadusta. Lisäksi löydät tietoa siitä, mita hakemuksen tai ilmoituksen tulisi sisältää.

Haluatko jättää rakennuslupahakemuksen?

Lue lisää rakennuslupahakemuksesta

Täydennyksiä käsiteltävänä olevaan rakennuslupa-asiaan voi jättää joko digitaalisesti tai postitse:
teambygglov@haninge.se
Haninge kommun
Stadsbyggnadsförvaltningen, Bygglovsavdelningen
136 81 Haninge kommun

Kaava- ja rakennuskeskus

Haningen kaava- ja rakennuskeskus antaa nopeaa tietoa ja palvelua kaavoitusta, rakennuslupia, maanmittausta, kartta- ja mittausasioita koskevissa asioissa.

Rakennuslupaoppaat vastaavat yleisiin kaavoitusta, uudisrakentamista, rakennuslupia, ennakkotietoja, rantarakentamisen poikkeuslupia, kaavoitusmääräyksiä, hakemusasiakirjoja, kiinteistörekisteriä ym. koskeviin kysymyksiin.

Esimerkkejä kysymyksistä, joihin voit saada vastauksen:

• Tarvitaanko rakennuslupaa?
  • Mikä on rakennukseni sallittu rakennuspinta-ala?
  • Pientä ulkorakennusta (friggebod) koskevat määräykset
  • Kuka on määrätyn kiinteistön omistaja?
  • Kuinka maanmittaustoimitusta haetaan?
  • Kuinka kaavatietoa haetaan?
  • Kuinka rakennus-, purku- tai maarakennuslupaa sekä rantarakennuksen poikkeuslupaa haetaan?
  • Ovatko hakemukseni ja piirustukseni kunnossa?
  • Kysymyksiä, näkökantoja ja valituksia, ei kuitenkaan käsiteltävänä oleviin asioihin.

Etsitkö piirustuksia, rakennuslupa-asiakirjoja, maanmittausasiakirjoja tai asemakaavaa asemakaavamääräyksineen?

Ota yhteyttä Kaava- ja rakennuskeskukseen, mielellään sähköpostitse. Liitä mukaan kiinteistön osoite ja jos mahdollista myös kiinteistötunnus, niin lähetämme tiedot ja asiakirjat digitaalisesti tai postissa.
Piirustukset löydät digitaalisesta rakennuslupa-arkistosta

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 mars 2019