Maanmittausvirasto

Ruotsin koko maa-alue jaetaan kiinteistöihin, eli maantieteellisesti rajattuihin alueisiin, joihin kuuluu maata ja joskus myös vettä. Kiinteistö tunnistetaan nimen ja numeron avulla, esimerkiksi Täckåker 1:6. Haningen kunta koostuu runsaasta 20 000 kiinteistöstä.

Lisäksi on olemassa niin sanottuja 3D-kiinteistöjä, joihin voidaan lukea esimerkiksi maanalaiset autotallit tai omistusasunnot.

Haningen maanmittausvirasto kuuluu järjestelmällisesti kaupunginrakennuslautakunnan toimintaan, mutta olemme itsenäinen viranomainen, jonka tehtävänä on vastata kunnan sisäisistä maanmittaustoimituksista sekä muista maanmittauspalveluista.

Autamme sinua erilaisiassa kiinteistöasioissa, kuten esimerkiksi:

• Maanmittaustoimitukset kuten lohkominen ja kiinteistörekisterimuutokset. Jos olet ostanut, myynyt tai vaihtanut omistukseesi osan kiinteistöstä, on sinun haettava maanmittaustoimitusta viimeistään kuusi kuukautta luovutusasiakirjan allekirjoittamisesta. Muuten luovutusasiakirja mitätöityy.
  • Jos tontin rajaa osoittava rajamerkki on hävinnyt tai tonttien välisen rajan paikasta on riitaa tai epäselvyyttä, voidaan tontinomistajan kirjallisesta hakemuksesta tehdä rajanmäärääminen.
  • Oikeusasiakirjojen luominen kun tarvitset käyttöoikeuden toisen kiinteistön alueelle. Maanmittauslaitos auttaa rasitteiden, yhteisomistuksien, johtorasitteiden ja yhteisalueiden muodostamisessa.

Valtion maanmittausviraston sähköinen palvelu Min fastighet

Valtion maanmittausviraston sähköisessä palvelussa oman kiinteistön yksityiskohtaiset tiedot ovat helposti jokaisen yksityishenkilön tavoitettavissa. Palvelusta voi tulostaa tonttikartan (mikäli sellainen on olemassa skannattuna) sekä hakea tietoa tontin pinta-alasta, rajoista, kiinnityksestä ja veroitusarvosta. Palvelusta selviävät myös tonttia sitovat asemakaava- tai muut määräykset sekä rasitteet tai muut kiinteistöön vaikuttavat oikeudet.

Sähköinen palvelu on ruotsiksi ja voidaksesi käyttää sitä sinulla on oltava sähköinen henkilöllisyystodistus tietokoneellasi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mobiililaitteessasi Mobilt BankID -sovellusta.

Min fastighet (sähköinen palvelu ruotsiksi)

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 oktober 2018