Luonnonhoito ja puistot

Haningen luonto on hyvin vaihtelevaa. Täältä löydät ainutlaatuisen saaristomaiseman lisäksi monilajisia metsiä ja kulttuurialueita sekä useita puistoja ja viheralueita. Kuntaan kuuluvat muun muassa Hanvedskilenin ja Tyrestakilenin metsäalueet, jotka ovat tärkeä osa Tukholman alueen viherstruktuuria.

Luonnonhoitosuunnitelma ohjaa kaikkea yhdyskuntasuunnittelua ja viranomaistoimintaa

Kunnan luonnonhoitosuunnitelma ohjaa sekä luonnonhoitoa, että yhdyskuntasuunnittelua ja viranomaistoimintaa. Luonnonhoitosuunnitelman tavoitteena on säilyttää ja kehittää kunnan lunnonarvoja ja mahdollistaa arvokkaiden luontoalueiden ja tärkeiden ekologisten yhteyksien ja rakenteiden huomioiminen yhdyskuntasuunnittelun aikaisessa vaiheessa.

Luonnonhoitosuunnitelma pohjautuu valtakunnallisiin ja alueellisiin ympäristötavoitteisiin ja määrää suunnan viidellä eri toiminta-alueella: fyysinen suunnittelu, luonnon suojeleminen, luonnonhoito ja hoitotoimenpiteet, tiedonkeruu ja tiedonlevittäminen sekä ulkoilu ja virkistys.

zussi-hast-foto-sara-danvind-800x450.jpg
Zussi. Kuva: Sara Danvind

Puistotöitä hevosella

Luonnon- ja ympäristönhoitajat käyttävät oikeita hevosvoimia työssään. Hevonen on ilmaston kannalta älykäs vaihtoehto, joka ei vaadi fossiilipolttoaineita.

Hevosia on parin vuoden ajan käytetty apuna Jordbron ja Brandbergenin roskakorien tyhjentämisessä. Tänä kesänä hevonen Zussi toimii apunamme alkaen 6. toukokuuta aina syyskuuhun saakka, pitäen tauon heinäkuussa. Zussi on 13-vuotias pohjoisruotsinhevonen.

Roskakorien tyhjentäminen

• Jorbrossa maanantaisin
  • Brandbergenissä keskiviikkoisin

Tervetuloa taputtelemaan Zussi -hevostamme