Jätteidenhuolto ja kierrätys

Haningen kunnan jätehuollosta ja kierrätyspalveluista vastaavat SRV återvinning AB ja Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI). FTI vastaa kierrätysasemista, joihin voit viedä muovi-, pelti- ja pahvipakkaukset sekä kierrätyspaperisi.

Kierrätysasemat

Kierrätysasemalle voit viedä mm. pahvipakkaukset, lehdet, metallipakkaukset, muovipakkaukset ja lasitavarat.
FTI vastaa asemien keräyksestä, tyhjennyksestä ja siistiydestä.
Täältä löydät lähimmän kierrätysaseman (ruotsiksi)

Mitä voin viedä kierrätyskeskukseen?

Kierrätyskeskukseen voit viedä mm. karkeajätteet, muovit, puutarhajätteet, maamassat, metalliromut, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet. SRV återvinning AB vastaa asemien keräyksestä, tyhjennyksestä ja siistiydestä.

Tauon pyytäminen jäteastian tyhjennyksiin

Taukoa kiinteän asunnon jäteastian tyhjennyksiin voi pyytää, jos asuntoa ei käytetä vähintään kolmeen kuukauteen. Taukopyyntö jätetään kirjallisena kunnalle viimeistään kolme viikkoa ennen tauon alkamista. Vapaa-ajan asunnossa tauon on koskettava koko tyhjennyskautta ja kirjallisen hakemuksen on oltava kunnan hallussa viimeistään 15. huhtikuuta.
Tauon pyytäminen tyhjennyksiin

Puhtaanapitosäännökset ja jätteidenhuoltosuunnitelma

Jätteidenhuoltosuunnitelma ja puhtaanapitosäännökset ovat osa kunnan puhtaanapitoasetuksia. Södertörnin kunnilla on yhteinen jätteidenhuoltosuunnitelma, joka ulottuu vuoteen 2020. Puhtaanapitosäännökset ovat työkalu, jonka avulla kotitalouksien ja liiketoimintaa harjoittavien yritysten jätteiden käsittelyä voidaan ohjata. Säännöksissä määrätään, kuinka jäte lajitellaan, säilytetään ja haetaan.

Fyndet second hand

Haningen kunnan second hand -myymälä hakee maksutta ehjät tavarat, joita et enää tarvitse. Voit myös jättää tavarasi suoraan myymälään.

Tee omat löytösi. Myymälästä löydät vaikka mitä hyvin kohtuulliseen hintaan. Tulot käytetään kunnan työttömien hyväksi.

Aukioloajat
Maanantai - torstai 9 - 17
Perjantai 9 - 15
Lauantai 11 - 15 (lauantaisin suljettu 1.6. - 31.8.)

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 8 oktober 2018