Haningeterrassen

Illustration över Haningeterrassen Foto: Brunnberg & Forshed

Haningen keskustan pulssi kiihtyy. Vetovoimaista, elävää ja viihtyisää kaupunkikeskustaa rakennetaan täydellä vauhdilla. Uuden, modernin linja-autoterminaalin lisäksi alueelle rakennetaan 600 asuntoa, hoivatiloja, elokuvateatteri sekä kaupallisia ja palvelualan tiloja.

Kiitämme kärsivällisyydestäsi Haningeterassin rakennustöiden aikana.

Katso ajankohtaista kuvaa rakennustyömaalta

Tällä hetkellä rakennustöiden kohteena ovat linja-autoterminaali sekä kolme asuintaloa. Ne kuuluvat Haningeterassin ensimmäisiin rakennushankkeisiin, jotka rakennutetaan kymmenvuotisen jakson sisällä.

Näin linja-autoterminaali rakennetaan

Linja-autoaseman lasketaan valmistuvan vuoden 2019 aikana. Tavoitteena on viihtyisä ja helppopääsyinen terminaali, joka helpottaa matkustamista julkisilla kulkuvälineillä. Kun rullaportaita tulee ylös paikallisjuna-asemalta, linja-autoterminaaliin pääsee suoraan uuden ja avoimen Poseidonin käytävän kautta. Sekä Poseidonin käytävä, että odotushalli muotoillaan eläväksi ja positiiviseksi miljööksi, jossa on runsaasti kauppoja ja palveluja tarjolla.

Linja-autoterminaalin sisäänkäynnin ylle rakennetaan kerrosasuintalo. Rakennushanke on tavallista monimutkaisempi, minkä takia linja-autoterminaalin avauspäivä on vielä epäselvä.

Kerrosasuintalo Blicken

Kerrostalo Blicken (suomeksi Näkymätalo) on 18-kerroksinen asuintalo, josta on upea näköala sekä kaupungin keskustaan, että läheisille viheralueille. Rakennuksella on selvä kaupunkiluonne; pohjakerros on lasitettu yleisten kulkuväylien puolelta. Rakennuksessa on myös tilaa ruokakaupalle, jonka sisäänkäynti on Poseidonin torilta.

Tritonin aukio – paikka, jossa saa levähtää

Kuva: ÅF

Terminaalirakennuksen ja Najadenin välillä häämöttää Rudanin järvi ympäröivine vesistöineen ja metsineen. Tälle paikalle suunnittelemme näköalapaikkaa nimeltä Tritonin aukio (Tritons plats) – paikka, jossa saa levähtää ja nauttia auringosta ja näköalasta. Rappuset lepotasoineen tarjoavat epävirallisen istumis- ja hengailupaikan ja mahdollistavat muotoilunsa ansiosta myös erilaisten kulttuuritapahtumien järjestämisen, joiden yhteydessä ne voivat toimia ikään kuin amfiteatterina. Rappuset rakennetaan sen jälkeen kuin asuintalot ovat valmiit, eli käytännössä aikaisintaan neljän vuoden kuluttua.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 5 april 2019