Välkommen till den nya toppmoderna Vikingaskolan!

Nära två år efter första spadtaget har vi haft äran att välkomna våra elever till en ny termin i en toppmodern skola. Nu bjuder vi in alla som vill se våra fina lokaler till Vikingaskolans stora invigning.

På Vikingaskolan är det natur, rörelse och vi-känsla som är ledorden. Som gamla tiders läroverk tar den rejäla skolbyggnaden plats och visar att lärande är viktigt. Samtidigt har skolan en diskret utformning med stort fokus på funktion.

Invigning

Vi bjuder in alla som vill till en eftermiddag med tal, bandklippning och rundvandring! Våra elever visar runt och svarar på frågor.

Tid: Onsdag den 5 september klockan 16.00–18.00
Plats: Vikingaskolan, Sleipnervägen 2 i Handen

Hålltider

16.00 – Vi samlas vid vår gradäng utomhus
16.30 – Invigning med tal och bandklippning
17.00 – Besök skolans lokaler
18.00 – Avslutning på skolgården

Skolrestaurangen bjuder på lättare tilltugg.

Välkomna!

Fakta om skolan

Skolan

Effektiva ytor och klassrum med generöst ljusinsläpp. Material och möbler som bidrar till att hålla ljudvolymen på behaglig nivå. Allt noga planerat för att ge förutsättningar till undervisning av högsta kvalité.

Vikingaskolan är också en investering för en meningsfull fritid. Kvällstid kommer föreningar erbjudas lokalerna för kursverksamhet i klassrum och slöjdsalar.

Konsten

Dansare och löv en konstnärlig gestaltning av Lisa Jonasson. Det är ett verk i två delar, där skolans teman rörelse, utomhusvistelse och natur plockas upp.

Vid huvudentrén möts du av vackra löv som sitter på fasaden. På en annan fasad sitter konstverket dansare som utstrålar energi och öppenhet.

Under invigningen berättar kommunens konstintendent Anna Ahlstrand mer om konsten.

Skolgården

Skolgårdens utformning bygger på lek, rörelse och ute-tema. Här finns allt från klätterstenar, lounge med hammockar, multisportplan, rörelseredskap, hinderbanor och ett uteklassrum för samling och undervisning i utemiljö. Runt omkring finns mjuka material som exempelvis konstgräs.

Vikingahallen

Vår specialbyggda idrottshall förvandlas på kvällstid till toppmodern arena för proffsgymnastik och cheerleading. Idrottshallen har två hoppgropar som kan öppnas upp från golvet och ett tumblinggolv som kan hissas ner från taket.

Kontakt för den här sidan: utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 27 augusti 2018