Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Världsutställningen Bordercrossing

Under hösten 2017 stod Haninge kommuns förskolor värd för den uppmärksammade världsutställningen Bordercrossing från Reggio Emilia i Italien. Den turnerande utställningen har tidigare varit på Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

Haninge kommuns förskolor har ett långvarigt samarbete med Reggio Emilia Institutet och alla kommunala förskolor i Haninge arbetar utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Därav att Haninge fick äran att stå värd för utställningen.

I Bordercrossing kunde besökarna ta del av hur förskolor från hela världen jobbar utifrån filosofin. De kunde själva prova att använda digital teknik för att utforska, experimentera och skapa i mötet med naturen.

I en egen del av utställningen visades Haninges kommunala förskolors arbete i projektet ”Bygga drömvär(l)den”, som handlar om barns utforskande av sin omvärld utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Dessutom presenterades Kremima – ett återbruks- och utbildningscentrum som är ett samarbete mellan näringsliv och Haninge kommuns förskolor.

Kontakt

Åsa Harge
Verksamhetschef förskolan
asa.harge@haninge.se

Maria Pellebäck
Central ateljerista
08-606 75 78
maria.pelleback@haninge.se

Kontakt för den här sidan: utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 16 maj 2018