Förskolebussen - den mobila förskolan

Haninge kommun har köpt in en förskolebuss som är placerad i norra Jordbros förskoleområde och riktar sig till barn i åldern 5 till 6 år. Verksamheten är en uteavdelning och barnen kommer vara utomhus större delen av dagen och vid behov i bussen. Den mobila förskolan har samma pedagogik som vanliga förskolor, men större fokus på lek och lärande utomhus.

Vad är en förskolebuss?

En förskolebuss är en mobil förskoleavdelning. Bussen är specialbyggd och har all utrustning som behövs för att bedriva förskoleverksamhet, till exempel toalett, skötbord, leksaker, matplatser och möjlighet till vila. Varje dag serveras varm mat på bussen eller ute i naturen. Förskolebussen har två anställda förskollärare.

Bussen åker till olika ställen i kommunen för att barnen ska vara trygga och kunna fortsätta med den verksamheten man gjorde dagen innan.

Större möjlighet att utforska omvärlden

Förskolebussen ligger i linje med den pedagogiska filosofin Reggio Emilia som alla Haninges kommunala förskolor är inspirerade av. Filosofin har som utgångspunkt att barnen är viktiga samhällsmedborgare med en stark inneboende drivkraft att utforska omvärlden. Förskolebussen gör det också lättare för barnen att komma ut och uppleva och utforska vår fina natur som vi har i Haninge.

Läs mer om en vanlig dag på förskolebussen

Vill du veta mer om förskolebussen?

Om du är intresserad av att få reda på mer om förskolebussen eller anmäla intresse är du varmt välkommen att kontakta rektor Åse Åkesson.

Kontakt

Norra Jordbros förskolor

Åse Åkesson, rektor
Telefon: 08-606 77 30

Åse Åkesson

forskolebussen@haninge.se

Kontakt för den här sidan: utbildningsforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 november 2019