Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vikariat på integrerat folk- och skolbibliotek!

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning av verksamheten

Inom Haninge kommun är det viktigt att invånarnas delaktighet och inflytande i samhället ska öka. Här är bibliotekens verksamhet central, t ex vad gäller kunskapssökande och information.

Biblioteket i Brandbergen är ett folk- och skolbibliotek med besökare i alla åldrar. Biblioteket ligger i Brandbergens centrum i nära anslutning till skola och service med goda bussförbindelser.

Ditt uppdrag:

Du kommer att arbeta med alla delar i ett folk- och skolbibliotek, åk F-9.

Enligt Nya bibliotekslagen 5 § : Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska ägna särskild uppmärksamhet åt de nationella minoriteterna och personer som har annat modersmål än svenska. 

Som bibliotekarie hos oss kommer du att arbeta läsfrämjande på olika sätt. Bland annat ta emot klassbesök, hålla i bokprat, andra mer eller mindre omfattande litterära aktiviteter för skolans elever. Därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, du behöver drivas av att skapa läslust hos barn och unga, ha en förmåga att kunna entusiasmera och skapa nyfikenhet.  

Fokus kommer i denna tjänst att ligga på utvecklande av samarbete mellan bibliotek och skola. Främst riktat till låg- och mellanstadiet. Därför behöver du ha erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie.  

Du kommer att arbeta aktivt med barn i mellanåldern, både i biblioteket och på andra platser.

Biblioteken står inför en digital utveckling där du bland annat kommer att handleda biblioteksanvändare i olika åldrar. Om du har vana av att handleda besökare i Legimus är det ett plus.

Tillsammans med kollegor planera för olika program och aktiviteter i biblioteksrummet.

Du kommer att samarbeta med andra aktörer i närområdet och med övriga bibliotek. I detta arbete är det en fördel om du är socialt utåtriktad då det tidvis kan vara många kontakter som behöver tas med externa aktörer.

Bokuppsättning och en mängd administrativa arbetsuppgifter ingår dagligen i arbetet.

I uppdraget ingår inköp och bevakning av medier, du behöver ha god litteraturkännedom och främst inom åldersgruppen barn och unga.

Har du erfarenhet av arbete med flerspråkiga grupper i olika åldrar, personer med funktionsnedsättning är det meriterande.   

Som bibliotekarie vill vi att du sätter besökaren i centrum och med din kunskap och kreativitet medverkar till att forma en verksamhet som är tillgänglig och angelägen för alla.


Dina kvalifikationer

Examen från bibliotekshögskola/informations- och biblioteksvetenskap eller motsvarande högskoleutbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren.

Erfarenhet av arbete i skolbibliotek. 

Du skriver och talar svenska obehindrat.

Talar du ytterligare något språk är det en fördel. 

Din kompetens

Gott bemötande och en vilja och intresse att få medborgare att upptäcka biblioteket och vad det har att erbjuda. Ha en drivkraft att vilja se andra människor växa genom att arbeta läsfrämjande.

Då Haninges bibliotek är HBTQ-certifierade vill vi att du har intresse av att ta del av arbetssätt och bemötande som biblioteken använder sig av.

Du har förmågan att skapa goda relationer på ett serviceinriktat sätt.

Vi erbjuder dig:

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer.

Biblioteket ligger i Brandbergens centrum med goda kommunikationer. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdscheckar, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/326

Kontakt: Anne Norman
08-6067515

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-09

Sista ansökningsdag:
2024-07-31

Senast uppdaterad: 12 juli 2024