Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vi söker flexibla familjebehandlare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

I vår anpassning inför framtidens socialtjänst har vi påbörjat en andra linjens socialtjänst i vilket Område Barn är ett av fyra områden inom IFO. Inom vårt område möter vi de barn som har behov av samordnade och omfattande insatser som föregås av ansökan och utredning – biståndsbeslut. Vi utvecklar vårt arbete utifrån ett målgruppsfokus i vilket vi utreder och samordnar insatser utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer.

Område Barn består av grupper inom utredning, familjehemsvård/kontaktverksamhet, öppenvård samt administrativa uppdrag och andra stödfunktioner. Varje grupp leds idag av en gruppchef och området som helhet av en områdeschef. Vi är i en organisationsförändring som bland annat innebär att vi kommer gå från titeln gruppchef till enhetschef.

Som ett led i vår verksamhetsutveckling vill vi utöka och söker fyra familjebehandlare som ska arbeta intensivt, flexibelt och mer hemma hos familjerna som ett led i att erbjuda mer insatser på hemmaplan. Målet är att barn och ungdomar i den mån det är möjligt ska få sina behov tillgodosedda av sina föräldrar och kunna växa upp hemma.

Ditt uppdrag

 • Du och dina kollegor arbetar riktat till familjer med komplexa problem med syfte att förhindra eller förkorta placeringar av barn och ungdomar
 • Tillsammans med kollega lägger du upp behandlingen utifrån de behov barnet har och arbetar med familjen under en intensiv period, mestadels i familjernas hem.
 • Du utformar en genomförandeplan för uppdraget och arbetar utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder.
 • Samverkan är en del av uppdraget då det ofta finns behov av insatser från, och samordning med, flera olika aktörer.
 • Att involvera familjens nätverk är en annan viktig del i ditt arbete för att öka barnens trygghet och skapa förutsättning för stöd till familjerna över tid.
 • Du behöver vara flexibel i arbetstid då en stor del av behandlingsarbetet kommer bedrivas hemma hos familjen vilket kan innebära arbetstid förlagd till tidiga morgnar och tidiga kvällar på vardagar. Du kan tillsammans med dina kollegor behöva arbeta en lördag eller söndag per månad om det behövs för uppdraget.

Dina kvalifikationer

 • Socionomexamen, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, med vidareutbildning motsvarande steg 1
 • Erfarenhet av arbete inom familjebehandling
 • Korrekt svenska i tal och skrift
 • Kunskap om BBIC
 • Körkort är önskvärt

Din kompetens

Som medarbetare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du har goda kunskaper om relevant lagstiftning, barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. Du har kunskap om arbetssätt och metoder som är relevanta för målgruppen. Du behöver vara redo att ta dig an komplexa uppdrag och i det vara flexibel i ditt arbetssätt.

Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete.

Vi har utökat vårt arbete med risk och behovsbedömningar för att upptäcka och motverka att barn dras in i kriminalitet. Vi kommer fortsätta utveckla vårt användande av evidens och kunskapsbaserade metoder som ett stöd i utredningsarbetet vilket förtydligar risk och skyddsfaktorer för behandlare att arbeta vidare med i familjerna.

Du kommer ha din tillhörighet med närmsta chef inom enheten Öppenvård-Familjebehandling.

Vill du veta mer?                                                       

Åsa Lundell- Verksamhetschef  08-606 84 20 asa.lundell@haninge.se    

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast, efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 4

Sysselsättningsgrad: 40 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/232

Kontakt: Åsa Lundell
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-05-02

Sista ansökningsdag:
2024-05-23

Senast uppdaterad: 20 maj 2024