Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Verksamhetsutvecklare IT till bygglovsavdelningen

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Stadsbyggnadsförvaltningen har höga ambitioner för den digitala utvecklingen och står inför stora förflyttningar och satsningar framåt. Är du lockad av att ha en betydande roll på bygglovsavdelningen för att ta oss mot vår digitala vision för att öka medborgarnyttan i Haninge? Sök då rollen som verksamhetsutvecklare IT!

Ditt uppdrag

Som verksamhetsutvecklare IT bidrar du till hela bygglovsavdelningens verksamhet och utveckling. Du utgör ett viktigt stöd till både avdelningschef och enhetschefer, vilket innebär att du:

 • Analyserar, genomför och följer upp avdelningens processer i syfte att effektivisera arbetssätt och säkerställa kvalitet i beslut
 • Är systemansvarig för avdelningens ärendehanteringssystem 
 • Leder arbetsgrupper i samband med utvecklingsarbete
 • Samordnar och deltar i arbetet med att öka digitaliseringsgraden i bygglovsprocessen
 • Deltar i arbetet med avdelningens verksamhetsplan och dess uppföljning av mål och indikatorer
 • Vid behov handlägger ärenden

 

Det här söker vi hos dig

 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • God kännedom om plan- och bygglagen och angränsande lagstiftning
 • Projektledarerfarenhet
 • Erfarenhet av systemförvaltning av ärendehanteringssystem för bygglovsprocessen
 • Erfarenhet av arbete som bygglovhandläggare
 • Mycket bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska
 • Innehar körkort B
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete med e-tjänster
 • Erfarenhet av arbete med tjänstedesign

Du är van vid att driva dina egna processer, har en god administrativ förmåga och planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs bra med att arbeta i team och du har ett lyhört och coachande förhållningssätt och har lätt att engagera och motivera andra. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskap når fram. Vidare har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar. Du drivs av utveckling, ser förbättringsmöjligheter och har också förmågan att realisera dem. 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett roligt och utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Då rollen är ny har du möjlighet att vara med och påverka dess utformning. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Söder. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/29

Kontakt: Rebecca Briving
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-02-02

Sista ansökningsdag:
2024-03-04

Senast uppdaterad: 20 februari 2024