Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vägförvaltare på park och teknik

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Utveckling är en del av vår vardag i mötet med kollegor, alla Haningebor och i vår strävan efter att hela tiden lära oss att göra saker ännu lite bättre. Vi på stadsbyggnadsförvaltningens avdelning Park och natur ansvarar för skötsel och utveckling av kommunens parkmark, torg, konstruktioner och vägar. Vårt uppdrag är att verka för ett varierat och upplevelserikt Haninge och planera för attraktiva parker och utemiljöer för alla. Du kommer att tillhöra enheten Projekt och Genomförande med ca 15 härliga medarbetare med god sammanhållning och stort engagemang.

Ditt uppdrag

Här är en spännande tjänst för dig som har ett stort intresse av gator och vägar samt vill omsätta dina kunskaper från ditt tidigare arbete som beställare, entreprenör eller konsult inom beläggning/gata/väg i ett större sammanhang och ta ett helhetsgrepp över Haninge kommuns vägbestånd. Jobbar du som vägingenjör, vägförvaltare, vägprojektör eller projektledare inom område väg idag? Du kommer att ha ett övergripande ansvar för status på vägnätet och nödvändiga åtgärder för att upprätthålla standard genom investeringar och reinvesteringar. Du ansvarar för kommunens asfaltsprogram samt planerar och handlar upp underhåll och reparation av vägar samt dokumenterar och rapporterar avvikelser och incidenter.

Andra arbetsuppgifter är;

 • Använda och hålla kommunens system för beläggningsplanering (ROSY) uppdaterat.
 • Initiera och delta vid besiktningar av utförda beläggningsarbeten.
 • Aktivt undersöka och om möjligt samplanera beläggningsarbeten med andra väg- och VA-arbeten.
 • Agera som kommunens projektledare i projekt som innefattar väg
 • Ansvarig för upphandling och avtalsförvaltning av vissa avtal som behövs för det tekniska underhållet av vägområdet och tillhörande anläggningar: asfaltering och konsulttjänster.
 • Utveckling och ajourhållning av vägförvaltningssystem – statusbedömningar, åtgärdsplanering, budget och tidplaner
 • Ansvarig för kravställning i tekniska handbok gällande väg
 • Samordningsansvar med aktörer som planerar investeringar inom vägområdet (exkluderat schakttillstånd)

Det här söker vi hos dig

Vi söker dig med ingenjörsutbildning inom anläggningsteknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har tidigare arbetat med ansvar för att leda, budgetera, planera och följa upp vägprojekt. Du har erfarenhet av att jobba med asfaltsprogram och god uppföljning av det. Uppdraget innebär mycket samarbete med både interna och externa kontakter. Du trivs med att skapa och upprätthålla goda relationer med människor i olika roller och på olika nivåer. Det är naturligt för dig att ta initiativ och vara engagerad i att driva fram arbetet genom bland annat en god förmåga för att planera, strukturera och färdigställa ditt arbete och den verksamhet som du ansvarar för. Du jobbar proaktivt med planering och ser fördelar med att skapa mätbara mål med tydliga tidsramar. Du trivs när du får alternera din arbetsdag med att vara inne på kontoret och ute i verksamheten.

Det är meriterande om du har:

 • God kunskap gällande ABT 06, AMA
 • Erfarenhet av att följa upp vägtekniska åtgärder.
 • Erfarenhet av att utföra dimensionering av väguppbyggnad och överbyggnad
 • Branschkurser i förstärkningsdimensionering och dimensionering av gator.
 • Jobbat för eller i kommun i frågor berörande drift och underhåll av asfaltering.
 • Erfarenhet av att projektleda eller vara uppdragsledare.

 

Då uppdraget innebär att ibland röra sig mellan olika delar av Haninge kommun ser gärna att du tycker om att både köra bil, cykla och åka båt till någon av våra skärgårdsöar.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som både engagerar och utmanar.

Vi sitter i fina ljusa kontorslokaler med närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår samt i anslutning till pendeltåg och bussterminal.

Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, flextid, lediga klämdagar och möjlighet till semesterväxling.

 

Välkommen med din ansökan!

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: snarast

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/97

Kontakt: Jessica Öhr Hellman
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-02

Sista ansökningsdag:
2024-08-31

Senast uppdaterad: 16 juli 2024