Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

VA-ingenjör inriktning dagvatten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Utveckling är en del av vår vardag i mötet med kollegor, alla Haningebor och i vår strävan efter att hela tiden lära oss att göra saker ännu lite bättre. Vi på stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning ansvarar för kommunens VA-anläggning och vårt uppdrag är att driva och utveckla VA-verksamheten för att leverera hållbara vattentjänster till dagens och framtidens kunder i Haninge.  Nu behöver vi förstärka vårt arbete inom dagvatten och söker en VA-ingenjör med inriktning dagvatten. 

Ditt uppdrag

Som VA-ingenjör med inriktning dagvatten kommer du medverka till en hållbar dagvattenhantering vid samhällsplanering och för den befintliga dagvattenanläggningen.

Du kommer att, tillsammans med andra VA-ingenjörer, ansvara för att bevaka och vara teknisk stöd gällande dagvatten i detaljplaneprocessen och i VA-projekt med avseende på kapacitet, reningskrav och juridiska aspekter. Du kommer även att delta i bevakning skyfallshantering i detaljplaneprocessen eftersom VA-avdelningen har det uppdraget. Hydraulisk modellering kan ingå i arbetsuppgifterna. Du kommer bidra med dagvattenkompetens i andra förekommande arbetsuppgifter på enheten som exempelvis förnyelseplanering, områdesvisa utredningar och remissvar. Arbetet innebär mycket kontakter internt på VA och inom kommunen samt även externt. Titeln för tjänsten är VA-ingenjör. 

Det här söker vi hos dig

  • Civilingenjör med inriktning inom exempelvis väg- och vatten, miljö- och vattenteknik eller samhällsbyggnad eller har utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Flerårig erfarenhet av att arbeta med dagvatten
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Körkort B 

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta med dimensionering och utformning av VA-system
  • Erfarenhet av att arbeta med dagvatten i kommun
  • Erfarenhet av arbete inom samhällsplanering 
  • Kunskap i lagen om allmänna vattentjänster
  • Kunskap i hydraulisk modellering och GIS-system

Som VA-ingenjör behöver du kunna ta ansvar för dina egna uppgifter och strukturera upp ditt arbete för att nå mål och resultat. Du behöver också kunna arbeta ihop med andra människor och har en god kommunikativ förmåga. Du förstår din roll inom verksamheten och tar även hänsyn till det större perspektivet och ser helheter i arbetet. 

Med din kunskap och ditt engagemang förväntas du delta i utvecklingen av rutiner och arbetssätt så att vi tillsammans skapar ett ännu bättre Haninge. 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en roll med spännande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att tillhöra VA-avdelningen och enheten Utredning med drygt 10 medarbetare. Här finns en god sammanhållning och stor kompetens inom bland annat förnyelseplanering, modellering, dagvatten och skyfall. Dagvattenfrågorna kräver ett tätt samarbete med enheten Projekt och kommunens planarkitekter och mark- och exploateringsingenjörer. Vi sitter i Handens industriområde.


Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/237

Kontakt: Malin Qviberg
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-05

Sista ansökningsdag:
2024-08-07

Senast uppdaterad: 10 juli 2024