Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Socialsekreterare Ekonomiskt bistånd- egen försörjning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till ett bättre liv för de vi är till för. Tillsammans med oss kommer du få vara med och skapa rätt förutsättningar och hitta nya lösningar för att klara vårt uppdrag med god kvalité idag och i framtiden. Här ansvarar vi för livets hela resa inom individ- och familjeomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och för omsorg och stöd i olika former till kommuninvånare, över 65 år. Vill du tillsammans med oss bidra till ett bättre liv?

Kom och jobba med oss!

Enheten ekonomiskt bistånd är en del av Individ och familjeomsorg och tillhör andra linjens socialtjänst med inriktning arbete och egen försörjning. Vi utgår från ett målgruppsfokus i vilket vi klargör behov och samordnar insatser utifrån evidens och kunskapsbaserade metoder och i samverkan med andra samhällsaktörer.

 Vi befinner oss i ett spännande utvecklingsarbete där vi fokuserar på att utveckla och förbättra våra arbetssätt och metoder. Vi arbetar med metoden MIX (Motiverande samtal och Instrument X) och i vårt arbete är MI ett viktigt förhållningssätt. Vi har ett tätt samarbete med vår Arbetsmarknadsenhet samt andra interna och externa aktörer för att stötta människor till rätt insats. Vi ser gärna att du tycker det är stimulerande och intressant att vara med och stötta oss i vårt utvecklingsarbete.

Idag arbetar ca 40 medarbetare inom enheten, där även ledning med en enhetschef och fyra gruppchefer ingår. På enheten finns också specialistsocionomer, FUT handläggare, inom avdelningen finns även verksamhetsutvecklare som har i uppdrag att arbeta övergripande över enheterna.

Vi söker nu 2 socialsekreterare till Egen försörjning på heltid, tillsvidare.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag är att pröva rätten till ekonomiskt bistånd samt att utreda, fatta beslut och ge råd- och stöd för att den enskilde ska komma vidare till egen försörjning. Rätt stöd i rätt tid för att motverka långvarigt bidragsberoende. För att lyckas med detta är det viktigt att du är bra på att samarbeta internt inom kommunen samt externt med arbetsförmedling, försäkringskassa, psykiatri och primärvården m.fl.

  Dina kvalifikationer

 • Du har socionomexamen
 • Du har god kännedom om socialförsäkringssystemet
 • Du har en god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt på svenska
 • Erfarenhet av socialt arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande
 • Erfarenhet av MI är meriterande

 Din kompetens

 • Du är utvecklingsorienterad och brinner för ett kunskapsbaserat och systematiskt arbetssätt med den enskilde i centrum.
 • Eftersom arbetet ofta innebär att möta människor i kris och med en komplex livssituation är det viktigt att du själv kan se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt. Du har en humanistisk grundsyn med tro på människan.
 • Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl.
 • När du tar beslut har du en god förmåga att se helheten och gör korrekta avvägningar, prioriterar samt väger samman all information.
 • Du har god förmåga att skapa relationer och etablera kontakt med människor i en utsatt situation.
 • Du är lugn, stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i det dagliga arbetet med uppdrag som myndighetsutövare. 
 • Du har en mycket god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört sätt samt trivs med att samverka med andra professioner, ständigt med individen i fokus.
 • Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra på olika sätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas. 

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa och trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm city. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar, semesterväxling samt möjlighet till distansarbete.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att ske fortlöpande, så ansök redan idag!

Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna:

Maria Fagerbo- Gruppchef Tel: 08-606 83 29, mail: maria.fagerbo@haninge.se

Saba El Barhdadi- Gruppchef Tel: 08-606 87 50, mail: saba.elbarhdadi@haninge.se 

Gå gärna in på vår hemsida: www.haninge.se för mer information

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 2

Sysselsättningsgrad: 39,75 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/44

Kontakt: Maria Fagerbo
08-6068329Saba El Barhdadi
08-6068750

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-02-08

Sista ansökningsdag:
2024-03-01

Senast uppdaterad: 23 februari 2024